Paniken: Meghan kommer aldrig att återvända

Drottningen, prins Harry och Meghan Markle.

Prins Harry och Meghan är på väg att kapa alla band till England.Nu uppger brittisk press att kungahuset fruktar att Meghan kommer att hålla sig borta från Storbritannien helt och hållet.


Har du koll på snackisarna från vecka 3?
Slå på ljud

Det nya året var inte gammalt när Prins Harry och makan Meghan, hertiginnan av Sussex, släppte 2020:s hittills mest omskakande kunganyhet. De meddelade då att de har beslutat att avstå både apanage och sina kungliga uppdrag.

Drottning Elizabeth kallade blixtsnabbt till ett specialinsatt möte på slottet Sandringham. Med på mötet fanns drottningen själv, prins Charles, prins William, prins Harry och en grupp rådgivare. Drottningen sa till allmänheten i efterhand att hon är villig att ge sin formella välsignelse till sonsonens beslut – men kanske är läget inte så odramatiskt som kungahuset velat ge sken av.

Meghan kan hålla sig borta

Daily Express rapporterar nämligen att “panik utbrutit” i Buckingham Palace. Man fruktar nu att Meghan står redo att kapa sina band till Storbritannien mer eller mindre fullständigt.

– Bortsett från det som bestäms mellan kungahuset och de brittiska och kanadensiska regeringarna i veckan, så tror ingen här att hertiginnan någonsin kommer att återvända till Storbritannien i någon egentlig kapacitet, säger en källa till tidningen.

“Har kommit som en chock”

Och Harry och Meghan verkar onekligen vara inställda på att städa upp alla spår efter sig hemma i England. Daily Mail skriver att prinsparet har monterat ner sin organisation kring hemmet Frogmore Cottage. Två heltidsanställda ska ha fått höra att deras tjänster inte längre är önskvärda. Kungahuset ska dock ha varit snabba med att erbjuda de två berörda personerna nya jobb – men då på Buckingham Palace.

– Det här har kommit som en chock. De var väldigt stolta över att jobba för prinsparet och på Frogmore, säger en källa med insyn till tidningen.

Prinsparet har antytt att man kommer att pendla mellan Kanada och England i framtiden. Men Meghan har hållit en väldigt låg profil sedan hon och Harry meddelade att de tänker avstå sina kungliga plikter. Hon har främst hållit sig i sin herrgård i North Saanich, som ska vara värd ungefär 130 miljoner kronor.

 

Foto: TT