Pansardrottningen Elizabeth står stark i corona

Drottning Elizabeth med premiärminister Boris Johnson.

14 premiärministrar – så många har drottning Elizabeth avverkat. Nu ligger Boris Johnson på intensiven, men själv står hon pall.

Hennes premiärminister ligger på intensiven, hennes son har precis repat sig från coronan och maken Philip fyller 99 är i juni och är väl lite allmänt skruttig. Men själv står hon pall!

Charles och Camilla

Prins Charles är på benen igen, efter en vecka med covid-19.

Som du kanske vet befinner sig drottning Elizabeth i självisolering på slottet Windsor och vid sin sida har hon Philip, sina två hundar och en liten – och noga coronatestad – skara hovfolk. Här bor hon alltid runt påsk, men nu blir hon kvar på obestämd tid. Vid 93 år fyllda hör hon ju till den allra mest sårbara riskgruppen.

Drottning Elizabeth på väg till sin karantän på Windsor Castle.

På väg till Windsor och hemma-isoleringen. Hon hann precis baxa sitt eget familjedrama Megxit i hamn innan coronapandemin bröt ut.

Drottning Elizabeth och hennes hund på väg till isoleringen på Windsor Castle.

Så här ser drottning Elizabeth ut privat: Gärna en täckväst, alltid en kofta. Och så dorgien (korsning mellan corgie och tax) inom klappavstånd.

I slutet av mars började drottning Elizabeth ha sitt veckomöte med Boris Johnson på telefon, och med facit i hand var ju det en innerlig tur. Boris är för övrigt hennes fjortonde premiärminister och det finns faktiskt uppgifter om att de ska vara släkt på långt håll.

Drottning Elizabeth i telefonmöte med Boris Johnson, innan han blev sjuk i corona.

Drottning Elizabeth i telefonmöte med Boris Johnson, precis innan han blev sjuk i corona.

Corona: Drottning Elizabeths tal till nationen

Det var alltså från Windsor Castle som drottning Elizabeth i måndags kväll talade till nationen – och det var femte gången som hon höll ett tal av den kalibern under sina 68 år som drottning. Megastort med andra ord. Talet var också en hårsmån från att kvala in på topplistan över britternas tio mest sedda program någonsin.

Drottning Elizabeths hyllade tal till nationen om coronakrisen.

68 år som drottning – och proffs ut i fingerspetsarna.

– Om vi fortsätter att vara enade och beslutsamma så kommer vi att klara det, sa drottningen bland annat.

– Bättre dagar väntar. Vi möts igen.

Som en av er läsare konstaterade: ”Ett superbt framförande av denna 93-åriga superstar.” Ja, man måste bara beundra denna pansarkvinna till drottning!

Drottning Elizabet ler.

Alltid behärskad. Men ibland spricker hon upp i ett smil!

Foto: TT.