Paola talar ut om sin son prins Laurent

paola-ste

I ett meddelande förra veckan talade Belgiens forna drottning Paola ut som sin son prins Laurent som lämnade sjukhuset först igår.

Den andra april besökte drottning Paola och kung Albert sin son på sjukhuset, dagen efter lämnade drottningen en kommuniké över sonens sjukdomstillstånd.

paola-albert-ste

– I går besökte vi St Luc sjukhuset och både jag och min make var mycket rörda efter besöket hos vår son Laurent. Vi såg att hans tillstånd har förbättrats och han är vaken från sin koma. Som oroliga föräldrar följer vi givetvis hans tillstånd, dag för dag. Vi är speciellt oroade över hans framtid. Efter det att han lämnat sjukhuset ska Laurent sedan bygga upp ett nytt liv med sin hustru Claire och barnen Louise, Nicolas och Aymeric, där han kan känna sig älskad med vår hjälp och vårt stöd. Laurent är just nu det av alla mina barn som behöver mest stöd och jag ger honom all min uppmärksamhet och kärlek. Sedan prins Laurent togs in på sjukhus har jag och min man varit i ständig kontakt med läkarna på sjukhuset och prinsessan Claire som vi älskar.

Laurent-1

Prins Laurent med sin Claire.

I tisdags lämnade prins Laurent sjukhuset Saint-Luc, uppger belgiska medier. Han ska nu vila ut hemma är det sagt.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Se ett nyhetsinslag på franska här om prins Laurent››