Pappan avslöjar: Nya detaljerna om Ari Behns sista timmar i livet

24 jan, 2020, 18:01 
AvJonna Axelsson
Olav Bjørshol och Ari Behn
Ari Behn tillbringade julafton ihop med sin pappa.
Nu berättar Olav Bjørshol om det som blev sonens sista dag i livet.
– Då fanns lugnet inte kvar, säger han i kvällens avsnitt av Skavlan.
Annons

På juldagen kom beskedet att prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn avlidit endast 47 år gammal. En talesperson för familjen bekräftade då att han tagit sitt liv och hittats i sitt hem. I kvällens avsnitt av Skavlan gästas Fredrik Skavlan av Ari Behns mamma Marianne Behn och pappa Olav Bjørshol. Programledaren var en vän till deras avlidne son och har tidigare uttalat sig om sorgen.

– Ari var den varmaste och vänligaste. Han fick alla han mötte att känna sig som den enda personen i världen, skrev Fredrik Skavlan på Twitter i samband med nyheten blev känd.

Föräldrarnas beslut efter dödsfallet

I en intervju har Ari Behns föräldrar berättat om beslutet att prata öppet om sonens självmord.

– Ari var en känd person. Vi valde att säga som det var för att inte skapa spekulationer och med hopp om att det här skulle kunna vara till hjälp för andra, sa Marianne Behn i en intervju med norska Se og hör.

Annons

Nu väljer de alltså att återigen prata om den tuffa kampen efter Ari Behns hastiga bortgång.

Sista tiden med pappa Olav Bjørshol

Olav Bjørshol berättar bland annat att Ari Behn hade daglig kontakt med sina nära och kära den sista tiden.

– Vi pratade ofta i telefon. Varje dag, säger han i Skavlan.

Ari Behn tillbringade julafton tillsammans med sin pappa. I intervjun berättar Olav hur den sista dagen tillsammans med sonen var.

– Planen var att vi skulle åka hem till familjen i Larkollen. Men han orkade inte det, sa han. Så vi firade julafton tillsammans, han och jag, säger Olav Bjørshol och fortsätter sedan:

– Jag frågade: ”Vad vill du ha för julmat?”. ”Pizza grandiosa”. ”Okej”.  Och sen blev det en lugn kväll. Och så, vi skulle ha åkt till Larkollen på juldagen. Men då fanns lugnet inte kvar.

Sök omedelbart hjälp om du eller någon du känner går i tankar om att ta sitt liv. Ring 112 eller sök hjälp via en psykiatrisk akutmottagning.

FOTO: TT/Andreas Fadum, SVT

Annons