Paraplyer, hattar och en prins på Elizabeths gardenparty

drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth bar rosa och njöt av barnbarnets, prins Harrys, sällskap!

Drottning Elizabeths trädgårdsfester fortsätter. Häromdagen var det dags för ytterligare ett gardenparty i drottningens slottsträdgård och huvudpersonen var, dagen till ära, i rosa dräkt, matchande hatt – och ett paraply! Det regnade nämligen över London den här dagen.

Harry kom utan makan Meghan

På detta party kunde vi bland annat se prins Harry vid drottningens sida, dock utan sin maka Meghan. Hon var istället hemma och pysslade om hertigparets nyfödde son Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

prins Harry och drottning Elizabeth

Hertigen av Sussex såg ut att ha hur roligt som helst tillsammans med sin farmor och alla de 8000 människor som bjudits in just denna dag till Buckingham Palace.

Både Harry och Meghan hade fått bjuda in till festen

Hovet har även berättat att prins Harry och Meghan har fått chansen själva bjuda in några gäster i år. Gäster som de menar har uträttat viktiga saker för parets olika välgörenhetsorganisationer.

prins Harry

Förra året var också det första året som vi fick se prins Harry och hans då nyblivna hustru Meghan bland kungligheterna under drottningens gardenparty i trädgården utanför Buckingham Palace.

Tackade alla volontärer

Denna dag kom han alltså ensam, men såg verkligen ut att trivas där på gräsmattan, bland alla människor.

– Tack till alla volontärer och andra som ägnat stor del av sin tid att arbeta för kollektivets bästa. Vi är så tacksamma för allt ni gör, skriver prins Harry på Instagram.

Traditionen går tillbaka till drottning Victorias tid

Traditionen med gardenpartys där regenten bjuder på te i slottsträdgården går tillbaka ända till år 1860, under drottning Victorias tid.

prinsessorna Beatrice o Eugenie

Just denna dag fanns även prins Andrews och Sarah Fergusons bägge döttrar, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice, hertigparet av Gloucester, samt prinsen och prinsessan Michael av Kent med under trädgårdsfesten.

Tidigare i veckan kunde vi ju se både prins William och Kate ute i trägårdsvimlet med drottning Elizabeth.

drottning Elizabeth

Lite tur med vädret även denna dag hade hon, drottning Elizabeth. Det hade varit störtskurar precis innan hon klev ut från slottet, men sedan blev det tack och lov uppehållsväder.

Foto: TT