Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Paret råkade köpa kungligt hus: "Vi visste inte..."

28 dec, 2022, 11:00 
Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria
De nya husägarna hade ingen aning om att sommarboendet hade tillhört kungen "Först när vi skulle skriva kontraktet fick vi veta det..."
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!Brand logo
Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!

Kungen övergav Värmland i största hemlighet...

Kung Carl Gustaf ville inte flasha när han sålde det lilla huset i Sunne, Värmland.

De nya husägarna hade ingen aning om att huset var kungens när de fick rundvandring:
— Vi visste inte att det var kungens hus när vi tittade på det. Först när vi skulle skriva kontraktet fick vi veta det, berättar mannen som köpte bostaden ihop med sin hustru, till Expressen.

Kungens besök till fritidshuset i de värmländska skogarna blev färre. 2014 tog hovet, i samråd med monarken, beslutet att sälja.

— Ja, det stämmer att det huset har sålts. Det har inte använts på länge och de senaste åren har det varit uthyrt och därför var det bättre att avyttra, berättade Jan Lindman, ekonomidirektör på hovet.

Annons

Blev granne med Carl Philip och Sofia

Precis intill kungens fritidshus ligger prins Carl Philip och prinsessan Sofias lilla pärla "Prinshuset". Huset, som är beläget vid sjön Rottne, är 150 kvadratmeter och byggt 1989.

Det var här som kärleken fick växa till liv på riktigt. Avskilda Sunne var en perfekta plats att fly till under början av prinsparets förhållande.

När tidningen frågar de nya husägarna om deras kungliga grannar kommer det fram att de är mycket samlade kring tanken.

– Nej, men de är ju för oss som vilka andra grannar som helst.

De delar också att de inte sett röken av prinsparet.

Norrmannen fick prins Carl Philip och prinsessan Sofia som grannar!

Kungen hade tagit med allt i flytten och låtit sommarboendet städas mycket väl. Det var inte ens en liten smula som kunde avslöja att monarken hade bott i huset.

Annons

Den 1 december 2014 registrerades kungens försäljning av sitt hus vid Lantmäteriet i Uddevalla. Köpeskillingen var 625 000 kronor och de nya ägarna blev ett norskt gift par, det skriver tidningen vidare.

Foto: TT

Annons