Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ett pärlband av kungliga favoriter

09 nov, 2015, 14:33 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons
Beatrix

Pärlsmycket är en hemlig mecenat som gör gott i det fördolda. Veckans skörd av kungliga bilder visar vansinnigt vackra pärlor. En collier tar inte udden av en vacker aftonklänning, utan ger den i stället “det lilla extra”. Varför är detta smycke så älskat av Europas drottningar?

Kate

Svaret kan vara, att det inte finns något högljutt över pärlor, de sticker inte ut. De är nästan osynliga. Betraktaren lägger inte märke till smycket i sig, utan pärlor upphöjer personen som bär dem utan att för den delen synas själva.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Äkta pärlor har sitt ursprung i flodpärlmusslan. De varierar i färg från vitt till rosa, blått och svart.

elizabeth-pearls-ste

Pärlor hade sin storhetstid i Europa under 1600-talet, då de var en populär kärleksgåva. I pulveriserad form användes de till och med som läkemedel.

anne

 

Annons

 

 

 

Annons