Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Patrick Sommerlath blir svensk – berättar själv

17 jun, 2020, 12:29 
patrick sommerlath har flyttat hem till drottning silvia
Nu händer det mycket kring drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath! I dag avslöjar han själv att han har blivit svensk medborgare.
Annons

”Tre år av tystnad och sen dök denna ned i brevlådan. Skål” skriver Patrick Sommerlath på Facebook och visar upp bilden på dokumentet som bevisar att han nu har blivit svensk, det uppger Expressen.

Patrick Sommerlath och Maline Sommerlath skiljer sig.
Patrick Sommerlath och dåvarande hustrun Maline på kungens 70-årsfest 2016.

I fjol skilde han sig från hustrun Maline Sommerlath och som vi kunde berätta i går bor Patrick Sommerlath sedan en tid i kronprinsessan Victorias tidigare bostad Nedre Sjöflygeln på Drottningholm, ett fristående litet 1700-talshus som ligger ett stenkast från själva slottet.

Annons
patrick sommerlath drottningholm slott
Nedre sjöflygelns totala yta är på 381 kvadrameter, fördelade på två våningar och en vind. Strand­kanten ligger bara några meter bort.

Patrick Sommerlath är son till drottning Silvias mellanbror Walther Sommerlath och hans dåvarande fru Michele. Till Sverige och faster Silvia kom han som vilsen 16-åring, för att få en trygg bas i samband med föräldrarnas skilsmässa. Hans åtta år äldre syster Sophie, mest känd som brudnäbb på kungaparets bröllop, var då 24 och stannade kvar i Paris.

Patrick Sommerlaths relation till kungabarnen

På det sättet kom Patrick Sommerlath att växa upp sida med sida med kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, och nu har han alltså tagit ett steg till och blivit svensk på allvar.

Patrick Sommerlath med sin ex-fru Maline, tvillingdöttrarna Chloé och Anais, samt pappa Walther Sommerlath.
Patrick Sommerlath med sin ex-fru Maline, tvillingdöttrarna Chloé och Anais, samt pappa Walther Sommerlath.

Foto: TT.

Annons