Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Patrick Sommerlath har flyttat hem till Silvia på Drottningholm

16 jun, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
patrick sommerlath har flyttat hem till drottning silvia
Efter skilsmässan, från hustrun Maline, har det var ovanligt tyst från kungakusinen Patrick Sommerlath. Men nu kan Svensk Damtidning avslöja att han har varit upptagen med att flytta!
Annons
Kungliga smeknamn – vi har hela listan!Brand logo
Kungliga smeknamn – vi har hela listan!

Kungaparet har fått en ny hyresgäst! Svensk Damtidning kan avslöja att drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath, 49, har valt att bosätta sig ute på Drottningholm – efter skilsmässan från hustrun Maline.

Patrick var tidigare skriven på en adress i Norra Djurgårdsstaden men bor nu i den Nedre sjöflygeln, som ju var kronprinsessan Victorias första bostad. Det är ett fristående 1700-tals hus, som ligger femtio meter från slottet, och är omgivet av fantastiskt natur. Även Carl Philip och Sofia bodde i Nedre sjöflygen när prins Alexander kom till världen. Detta på grund av att säkerheten på Kungliga Djurgården inte var helt färdigställd när lillprinsen föddes, år 2016.

– Det handlar om säkerheten. Det finns ett befintligt skalskydd på Drottningholm, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

patrick sommerlath drottningholm slott
Nedre sjöflygelns totala yta är på 381 kvadrameter, fördelade på två våningar och en vind. Strand­kanten ligger bara några meter bort.

Flygeln har även haft fungerat som hem åt säkerhetsvakter och hovanställda men nu är det alltså Patrick Sommerlath som bor där. Tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 12, bor hos sin pappa varannan vecka, erfar Svensk Damtidning. Mamma Maline är skriven på Slottsbacken inne i Stockholms city.

Annons

Patrick Sommerlath är tillbaka på Drottningholm

15 år fick de tillsammans. Patrick och Maline. De träffades år 2003 på en fest hos en gemensam vän och Maline har tidigare sagt till Svensk Damtidning att hon föll för Patrick eftersom han fick henne att skratta. Paret gifte sig i Paris år 2011. Men de nöjde sig inte där. På Valborgsmässoafton samma år hölls även vigsel i Sverige. Och kungaparet var självklart gäster vid både kärleksfesterna.

patrick sommerlath drottning silvia
Drottning Silvia har alltid haft en speciell relation till sin brorson och de två sista åren har hon betytt extra mycket för honom.

I alla år har paret Sommerlath, och tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, varit självskrivna gäster på kungliga middagstillställningar och högtider. Ibland har familjen dessutom gått på röda mattan i samband med olika biopremiärer vilket är ytterst ovanligt för personer som rör sig så nära kungafamiljen. Patrick är fadder åt prinsessan Leonore och hade en framträdande roll på hennes dop, år 2017. Och när de egna tvillingarna föddes valde de Madeleine och Carl Philip som faddrar. Senast vi såg dem i ett offentligt sammanhang var på prins Gabriels dop, i december 2017.

patrick sommerlath
Efter 15 år som gifta valde Patrick och Maline Sommarlath att gå skilda vägar. Nu bor döttrarna Chloé och Anaïs på Drottningholm varannan vecka.

Men år 2018 tog kärleken slut och de slutgiltiga skilsmässohandlingarna gick igenom i april förra året. Och vad gäller boendesituationen så kan man faktiskt säga att cirkeln sluts. Patrick har nämligen bott på Drottningholm tidigare. Han är son till drottningens bror Walther och kom till Sverige som 15-åring. Vid den tidpunkten hade Patricks föräldrar precis skilt sig och den unga, lite vilsne, tonårskillen behövde en nystart i livet. Och tryggheten stavades faster Silvia och det varma hemmet ute på Ekerö.

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons