Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pep-parken i Solna är prins Daniels drömprojekt

02 sep, 2019, 16:00 
Ellen Myrgård Lindén
prins daniel generation pep
Sveriges första aktivitetspark signerad Generation Pep. Prins Daniel berättade om kronprinsessparets nya drömprojekt nära Haga slott.
Annons

Prins Daniel brinner för träning och hälsa och när han under gårdagen öppnade upp landets första Pep-park, som kronprinsessaparets organisation Generation Pep står bakom, var han verkligen i sitt esse. Dessutom är parken belägen i Huvudsta Solna – inte långt ifrån Haga slott.

Den uppfinningsrika parken innehåller redskap och utrustning för olika åldrar och funktionsvariationer. Där finns bland annat en studsmatta, balansgång, löparbana och en utomhusscen. Och vuxna besökare kan även använda den som utomhusgym. Den här parken är den första av totalt tre aktivitetsparken som kommer att finnas i Solna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins daniel generation pep
Prins Daniel med Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

“Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till rörelse och motion i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning”, skriver hovet på sin hemsida.

Annons

Under invigningen höll prinsen ett tal uppe på den nybyggda scenen. Och det märktes hur mycket han har längtat efter den här dagen.

Prins Daniel planerar att ta med sig Estelle och Oscar till parken

– I det moderna samhället sitter vi allt mer stilla, det gäller såväl vuxna som barn. För många barn har äventyret flyttat från aktiv utomhuslek till passivt, stillasittande inomhus framför skärmen. Jag är dock övertygad om att vi alla, barn som vuxna, har en naturlig rörelseglädje inom oss. Det gäller bara att hitta den! Fler behöver få möjligheten att röra på sig på ett roligt och tillgängligt sätt. Barn, unga och vuxna; tillsammans, och utifrån sina egna unika förutsättningar. Därför tror, och hoppas, jag att Pep parken ska skänka mycket glädje och skratt. Och kanske till några svettdroppar i pannan, sa Daniel i talet.

prins daniel generation pep

Prins Daniel berättar också att han absolut kommer ta med sig Estelle och Oscar till parken.

– Jag märker att bara man går ut med barnen så rör de på sig. Det gäller att komma ut, så fort man kommer ut blir det spontanaktivitet av något slag. Med Estelle blir det ganska mycket cykling, hon gillar att cykla. Oscar är inte riktigt där än, men cykling är härligt, berättade prinsen för Expressen.

Foto: TT

Annons