Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Personliga tränaren tipsar: Så tränar du som kronprinsessan Victoria

13 maj, 2019, 12:00 
Kronprinsessan Victoria tränar
Kronprinsessan Victoria, 41, håller sig i trim även som tvåbarnsmamma.
Här får du veta hur du tränar som Victoria.
✔︎ Personlig tränare om fem bästa sätten hur du stärker bålen som Victoria
✔︎ Gemensamma intresset som förenar Victoria och Daniel
✔︎ ”Livvakterna har svårt att hänga med i hennes tempo”
Annons
Kronprinsessan Victoria på en golfbana

För prins Da­niel och kron­prinsessan Victoria har gym­met spelat en väsentlig roll. Ja, för vad hade hänt utan svett, tunga lyft och träningsvärk?

Det var ju på Mastertraining, Daniels gym i centrala Stock­holm, som Victoria blev blixtför­älskad i sin personlige tränare. Killen från Ockelbo med truckerkeps och snygga biceps, som skämtade och var naturligheten själv. Hälsa och idrott förenar detta par än i dag och det gemensamma intresset stärker deras kärlek varje dag. Victoria till att förena nytta med nöje. Landskapsvandringarna Sverige runt är ett perfekt sätt att kunna motionera och röra på sig på arbetstid. Hon har också en imponerande hållning. Här tipsar personliga tränaren Bea Billfors om hur Victoria gör för att hålla formen.

Annons

– Victoria är i bättre form än vad jag själv är, konstaterade prins Daniel för en tid sedan.

Han bör ju veta. Daniel har varit kronprinsessans personlige tränare och har en grundläggande träningsutbildning från Safe. Dessutom har han varit med och grundat en gymkedja. De möttes ju en gång i tiden inne bland vikterna och hantlarna på Master Training gym, som Daniel var delägare i. Daniel Westling fick inte bara fart på Victorias träningsvilja. Han fick hennes puls att skena! I dag ser Victoria till att förena nytta med nöje. Landskapsvandringarna är ett perfekt sätt att kunna motionera och röra på sig på arbetstid.

Kronprinsessan Victoria springer stafett
Kronprinsessan Victoria springer stafett med Järvsös och Ljusdals idrottsföreningar under sin landskapsvandring i Hälsingland.
Annons
Daniel och Victoria spelar golf på Öland
Det tände till mellan dem i en träningslokal 2002 och flera år senare är kärleken mer livskraftig än någonsin. Idrott förenar dem.
Kronprinsessan Victoria när hon var sju år
Kronprinsessan Victoria har alltid varit fysiskt aktiv. Här springer hon och hoppar på gårdsplanen utanför slottet Kungens födelsedag. Året är 1984.
Annons
Kronprinsessan Victoria besökte skogsbranden i Västmanland
Kronprinsessan Victoria besökte i april 2019 området i Västmanland där den stora skogsbranden skedde 2014.

Sporten förenar Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria och Estelle

Prins Daniel är rena rama “hälsoprinsen” och ser till att äta rätt och träna regelbundet. Han har lärt Victoria allt han kan inom styrketräning och kroppskontroll. Victoria sätter ribban högt och har en förmåga att göra den där allra sista ansträngningen – utan att någonsin klaga eller ge upp. Plikttrogen som hon är.

Annons
Victorias vita skor
Victoria ser till att ha promenadvänliga skor på sina kungliga uppdrag. Här är hon i Aten våren 2019.

Vi har sett henne vandra långa sträckor i samband med landskapsvandringarna, som hon gjort under året. Där har hon själv sett till att kombinera arbete med motion.

Victoria i Aten

Gillar att vara utomhus

– Varför ska man sitta stilla, när det går att röra på sig? har hon sagt.

Annons

Och det är ju bara att instämma. Precis som kungen är Victoria oerhört intresserad av naturen och tycker om att vara utomhus. Som tvåbarnmamma ser hon också till att prinsessan Estelle och prins Oscar har mycket fysisk aktivitet inbokad i schemat. Estelle dansar och spelar tennis och har gått golfkurs. Lille Oscar sparkar boll och springer omkring och leker i den stora trädgården på Haga.

Vår blivande drottning går in för hälsa och träning 100 procent. Det vet vi. Kronprinsessan har fött två barn, men har väl aldrig varit så vältrimmad som nu. Det är flera boende kring Solna och Brunnsviken som imponerat ser hur kronprinsessan är uppe med tuppen och springer sin slinga i vackra Haga parken.

Springer i Hagaparken

Personliga tränaren Olga Rönnberg visar knäböj med barnvagn
Personliga tränaren Olga Rönnberg visar knäböj med vagn under ett boot camp för mammor i Hagaparken i Stockholm.

– När jag går mina tidiga morgonpromenader i Haga parken med hunden möter jag ofta Victoria, som tar en löprunda. Livvakterna har svårt att hänga med i hennes tempo, säger ett ögonvittne till Svensk Damtidning.

Annons

Innan Victoria fick barn var hon noga med att de hotell hon bodde på när hon reste skulle ha gym. På uppdraget till Aten nyligen bar hon gympaskor till sin kjol och blus. Bra med skor som det går att gå i, tycker Victoria.

prins Daniel på ett gym

I hemmagymmet på Haga slott gör hon sin rutin varje morgon. Hon har ett styrketräningsprogram, som hon följer. Det ger både styrka och resultat. Gymmet på Haga är heligt för kronprinsessan och Daniel. Det är här de formar sina vältränade kroppar och hämtar mental kraft och energi. Supergymmet är också en plats för Victoria och Daniel, som påminner om hur deras gemensamma historia en gång startade.

Annons

Kungliga supergymmet

Till en början handlade det ju mer om kondition än passion, och en vänskap som utveckla­des till kärlek. Det är ett av slottets viktigaste rum, som sägs vara rent och fräscht, speglar på väg­garna och en arsenal med fria vikter, skivstänger, löpband och pilatesbollar. Fysisk träning har inte bara med utseende att göra. Victoria och Daniel vet att man mår så mycket bättre rent mentalt ock­så efter ett hårt pass i hemma­ gymmet.

Bea Billfors visar enbent marklyft
Bea Billfors visar hur man tränar enbent marklyft
Annons

Tränar i vardagen

Bea Billfors visar sneda Mountain climbers

Det finns många bra sätt att träna i vardagen. Man behöver inte ha ett eget hemmagym för att hålla formen. Det vet Victoria, som har tagit till sig personliga tränaren Olga Rönnbergs tips om hur man stannar upp och gör knäböj under barnvagnspromenaden.

Annons

Daniels avslappnande kroppsövningar

Bea Billfors visar planka på pilatesboll

Dessutom använder båda två kroppsövningar för att stilla eventuell nervositet. Före detta Mastertrainingchefen Daniel Westling avslö­jade sitt eget tips för Svenska Dagbladet för att hålla nerver­na i schack inför bröllopet:

Bea Billfors gör knäböj
Annons
Bea Billfors gör Single leg curl på pilatesboll
Bea Billfors gör planka på pilatesboll

Så gör Victoria för att hålla sig i trim

Här visar Bea Billfors bästa sätten att stärka bålen.

■ Enbent marklyft

■ Sneda Mountain climbers.

■ Single leg curl på pilatesboll.

Läs mer

Annons