Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Forsberg berättar själv – därför nobbade han prins Daniels 50-årsfest

13 nov, 2023, 14:30 
Prins Daniel och Peter Forsberg

Peter Forsberg visar vad han gjorde i stället för att fira med prins Daniel.

Annons

Peter Forsberg och prins Daniel förenas av mer än idrottsintresset. De är goda vänner och har exempelvis spelat golf ihop vid flera tillfällen.

När NHL-profilen Erik Karlsson vann Victoriastipendiet passade "Foppa" på att få med en pik till Daniel i sin gratulation.

– Prins Daniel har sagt att han är Sveriges bästa högerskytt genom tiderna, men nej, jag tycker dina awards i år bevisar motsatsen, sa "Foppa" då.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Därför nobbade Peter Forsberg prins Daniel

Alla väntade sig att Peter skulle dyka upp när prins Daniel firade sin 50:e födelsedag i helgen. Men Svensk Dam var på plats – och vi såg ingen "Foppa" bland gästerna.

Annons

Det hade faktiskt sin naturliga förklaring. "Foppa" hade andra planer i helgen, som inte gick att skjuta upp.

En annan svensk NHL-ikon, Henrik Lundqvist, blev nämligen invald i hockeyns Hall of Fame. Som vän och kollega var "Foppa" tvungen att nobba den gode Daniel och sätta sig på flyget till Toronto.

– Jag ville vara på plats i New York när Rangers hissade upp hans tröja i Madison Square Garden och jag vill vara i Toronto nu när han blir invald i Hockey Hall of Fame. Jag hade av familjeskäl inte möjlighet att vara på plats när några av våra andra svenskar har blivit invalda, men det passar bra nu, säger Peter till Expressen.

Annons

Peter Forsberg: "Jag är inte bra"

Peter deltog även i en välgörenhetsmatch med flera andra hockeylegendarer. Det är en tradition att sådana anordnas i samband med Hall of Fame-tillställningar.

– Jag är inte bra och foten är sned. Men det har varit kul att träffa de andra killarna. Sedan kan jag väl säga att jag spelat viktigare matcher genom åren, så det får bli vad det blir. Jag ser fram emot dagarna i Toronto nu när tre personer som haft stor betydelse för mig ska hyllas. Det känns rätt att vara där, säger Peter.

Annons