Philip död – mitt under pågående konflikten mellan Meghan och Harry och kungafamiljen

Meghan Harry prins Philip död

Prins Philip har somnat in. Han blev 99 år gammal. Nu sörjer hela Storbritannien Elizabeths make. Många är också extra bekymrade över att prinsens sista tid färgades av en konflikt mellan den brittiska kungafamiljen och Harry och Meghan.

Johan T Lindwall om prins Philips död – stora frågan inför begravningen
Slå på ljud

Storbritannien är i sorg. Drottning Elizabeths make, prins Philip, har somnat in. Han blev 99 år gammal. Drottningen säger i ett uttalande att hon har förlorat "sin styrka" och nu undrar många britter om de kommer att få möjlighet att ta farväl av Philip, mitt under pågående pandemi.

Prins Philips död kan påverka relationerna i kungafamiljen

En annan fråga som började cirkulera i sociala medier, kort efter prinsens bortgång, var den om Harry och Meghan. När prins Philip var i sämst skick, och låg inlagd på sjukhuset efter en hjärtoperation, intervjuades ju prinsparet av Oprah Winfrey i Los Angeles.

LÄS MER: William och Kate uttalar sig efter prins Philips död

Intervjun skakade hela Storbritannien och Meghan berättade bland annat att någon i den brittiska kungafamiljen hade uttryckt sig rasistiskt angående sonen Archie. Uttalandena ledde till stor skandal och Elizabeth fick hantera krisen, samtidigt som Philip låg på sjukhus. Brittiska medier skrev också att drottningen undvek att berätta hela sanningen om intervjun för maken – eftersom hon var osäker på om han skulle klara av att få veta allt, när han befann sig i så dåligt skick.

Nu undrar förstås många hur Philips död påverkar Harry och Meghan. Kommer de att komma hem till begravningen eller är relationen med den brittiska kungafamiljen så frostig att en återföring är omöjlig?

LÄS MER: Elizabeths beslut innan prins Philips död

Oavsett vad så måste prinsparet också tycka att det är olyckligt att det blev splittringar i familjen, under Philips sista tid i livet.

Foto: TT