Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Philippes nya skägg satte igång spekulationer

12 aug, 2009, 10:01 
Agneta Nisbeth
I helgen tog sig kronprins Philippe av Belgien tid att besöka ett äldreboende som nyligen eldhärjats svårt, för att visa de boende sitt stöd. Samtidigt visade han upp sitt nya skägg vilket gav upphov till vissa spekulationer i lokalpressen.
Annons

Prinsen avbröt sin semester i Frankrike för att besöka äldreboendet Kanunnik Triest, där nio personer omkom i den tragiska eldsvådan i torsdags. Många av de boende på det drabbade äldreboendet uppskattade prinsens besök, han tog sig tid att sitta ned och småprata med flera av pensionärerna som chockats svårt.

Prinsens nya look med ett kort, grånande skägg väckte uppståndelse i belgisk media. Det fick honom att se något äldre och lite mer sofistikerad ut tyckte vissa, och nu frågar man sig om det bara är en kul semestergrej eller om det kanske rentav är ett tecken på att Philippe, 50, nu är redo att överta tronen efter sin far.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Philippe avbröt sin semester för att hälsa på äldreboendet.
Philippe avbröt sin semester för att hälsa på äldreboendet.

När prinsens farbror kung Baudouin dog 1993, trodde många att Philippe var det givne efterträdaren. Men istället var det prinsens far, Baudouins bror, som blev kung Albert II då han tog över tronen.  Philippe  bedömdes inte vara mogen nog, detta i ett land där monarken kan spela en strategisk politisk roll i händelse av regeringskris. Ända sedan dess har belgisk press diskuterat fram och tillbaka om inte den blyge Philippe borde ge upp sin tronföljd till förmån för sin dotter, när hon en dag blir gammal nog.

Ingen belgisk kung har haft skägg sen kung Leopold II i början av 1900-talet. Belgiska folket lär dock få vänta tills prinsens semester är slut innan de vet om skägget bara är en tillfällig nyck…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Annons