Pierre Casiraghi har skaffat instagram

Pierre Casiraghi är en av Europas mest hemlighetsfulla kungligheter. Men nu gläntar prinsessan Carolines yngste son för första gången på dörren till det privata.
PierreCasiraghi1

Pierre Casiraghi har skaffat ett eget konto på bildnätverket instagram. Den första bilden han delade var från den yacht som han just nu tävlingsseglar nere i Australien.

Prinsessan Carolines barn har alltid befunnit sig på armlängds avstånd från offentligheten. Efter att deras pappa Stefano Casiraghi omkom i en båtolycka bosatte sig Caroline på den franska landsbygden för att undvika allmänhetens nyfikna blickar och påträngande paparazzis. Varken Pierre eller hans syskon Andrea och Charlotte har kungliga titlar och de har genom åren kunnat välja sina offentliga framträdanden med omsorg. Pressen har inte ens bjudits in att bevaka stora familjehögtider som barndop eller bröllop och när Pierre i somras gifte sig med italienska societetstjejen Beatrice Borromeo var säkerhetspådraget enormt. Men nu väljer Pierre, precis som många andra kungligheter i dag, att använda sig av sociala medier för att nå människor.

Andra kungligheter som flitigt använder sociala medier är prinsessan Madeleine som regelbundet uppdaterar på Facebook, Marie-Chantal av Grekland som postar bilder på Instagram och norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit som twittrar.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures/Instagram.