Piloten avslöjar: Drottningens favoritmat i luften

Drottning Elizabeth

Brittiska drottningen älskar hjortstek och choklad, men inte när hon flyger långt. Nu avslöjar drottningens pilot vad hon helst vill ha ovan molnen – du lär bli överraskad!

Drottning Elizabeth av Storbritannien tar det lite lugnare i dag. Vid 93 år fyllda delegerar brittiska regenten långresorna till sina yngre förmågor i familjen. På 90-talet däremot flög Elizabeth II på långresor, och när hon blev hungrig var det en knaprig liten munsbit som lockade.

Drottning Elizabeth

Vad fanns det då på önskemenyn? Drottningens före detta pilot berättar nu för magasinet Hello! vad regenten gillade att inmundiga under långflygningar. Det visar sig att favoriten inte alls är något man föreställer sig att en kunglig person, som är van vid cuisine på hög nivå, beställer.

– Nej, det var inga dyra rätter, ingredienser eller förstaklass-mat.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har upplevt några av de finaste restaurangerna i världen, men till och med hon tycker om att koppla av ibland med lite djupfryst då och då.

Enligt Graham Laurie tyckte drottningen om att äta Fray Bentos frysta pajer medan hon flög.

Paj

I en kommande Channel 5-dokumentär avslöjar Graham: “Hon brukade älska dem!”

En knaprig paj, tack!

Trots att Elizabeth av Storbritannien besökt 116 av världens 196 länder – är drottningen inte en äventyrlig gourmé, som gillar att prova nya rätter.

Choklad gillar drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth älskar choklad!

I en exklusiv intervju avslöjade före detta hovtraktören, Darren McGrady, att 93-åringen inte är någon äkta matälskare, men: “Hon är absolut en chocoholic! Allt vi hade på menyn med choklad skulle hon välja, särskilt chokladpaj.”

Drottningen äter mat

Elizabeth vill ha hjortstek

Darren, som arbetade i Buckingham Palace i 11 år följt av fyra år i Kensington Palace, berättade om drottningens matvanor: – Som huvudrätt älskade hon det som skjutits under jakt, saker som Gaelic biff, kött med en svamp -och whiskysås, särskilt om vi gjorde det med hjortkött.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: