Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma bråket innan prinsens tal på Idrottsgalan: "Ställer du en fråga till om det där..."

24 jan, 2024, 06:00 
Bengt Skött, som delade ut Jerringpriset med prins Carl Philip, hamnade i ett pinsamt bråk.
Annons

I går delade Bengt Skött scen med prins Carl Philip och delade ut Jerringpriset på Idrottsgalan. Bengt har arbetat på Radiosporten i över 30 år och har blivit en trygg punkt, både för Carl Philip och sina lyssnare. Han var säkerligen ett viktigt stöd när prinsen höll sitt tal inför själva utdelningen.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”Brand logo
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson efter cancerbeskedet: ”Gör något bra av det”

Utskällningen innan Idrottsgalan: "En fråga till så..."

Men en tid innan Idrottsgalan hade Bengt fått en utskällning. En världsstjärna tappade humöret när 58-åringens frågor rörde sig in på ett känsligt område.

Prins Carl Philip och Bengt Skött
Prinsen och Bengt, vilket radarpar!

Det pågår nämligen en intern strid inom det franska skidskyttelandslaget. En av åkarna, Justine Braisaz-Bouchet, har anklagat lagkamraten Julia Simon för att ha tagit hennes kreditkort och handlat för tiotusentals kronor.

Annons

Men när Bengt skulle fråga om konflikten, efter en tävling, såg Julia rött.

– Kan vi prata om sport?! Ställer du en fråga till om det där kommer jag inte tillbaka, säger Julia och stormar därifrån i sändning.

Bengt Skött chockad: "Förste att nagla"

Kvar stod en chockad Bengt.

– Ja, jag blev förvånad över att hon reagerade så starkt, för hon har varit oväntat öppen kring det där tidigare. Hon kanske hade en känsla av att det där var passé, och just den här dagen var jag möjligen den förste att nagla mig fast vid det ämnet. Hon hade väl pratat med ett antal journalister innan och plötsligt kom det en reporter som var lite mer ettrig kring det där. Men min känsla var att hon kanske skulle kunna ha lite mer högt till tak nu i glädjens stund ändå och kunna ge lite mer substans kring hur det här, säger Bengt till Aftonbladet.

Bengt tyckte att hans fråga var fullständigt relevant, trots att den inte rörde idrott.

– Det jag var ute efter var att kolla om det har skett någonting de senaste veckorna, om de har nått en förlikning eller liknande. För det hade varit en riktigt stark nyhet om Simon till exempel hade sagt att ”nu har vi pratat ut om det där och lagt det bakom oss”. Men det här är ju indirekt ett besked om att konflikten fortfarande lever – och att den ser ut att leva in mot VM, vilket är väldigt anmärkningsvärt, säger Skött.

Annons