Pinsamma filmen som chockade kungen!

– men det var inte hans fel!

Kung Carl Gustaf kunde inte tro sina ögon.Var som sedan följde var en riktigt pinsam stund.

Kung Carl Gustaf är en kung med humor och självdistans. Det har han visat otaliga gånger.

Just den förmågan, att lyckas se humorn i det dråpliga, sattes på prov när han fick göra ett studiebesök i SVT-huset. Den lustiga anekdoten berättas av Rapport-profilen Christina Jutterström i ett stort reportage i Expressen.

Kungen fick se sexfilm – stora chocken

Kungen fick se sexleksaker – men det var inte hans fel!

Kungen fick se sexleksaker – men det var inte hans fel!

Christinas historia utspelar sig när hon själv var ganska grön som tv-reporter. Hon och resten av nybörjarna höll på att göra inslag till ett slags övningsprogram, för att lära sig hantverket.

Vid ett tillfälle hade de besökt en butik med sexleksaker och gjort ett reportage där inne.

– Det var ganska tacksamt att filma, med alla hjälpmedel som i dag inte är någonting men då var de det, säger Christina till Expressen.

Det låter som att Christina blev nöjd med inslaget – men hon hade nog tänkt sig att det skulle ha en ganska begränsad publik. Vad hon inte kunde förutse, vad att Sveriges framtida statschef skulle släntra in på kontoret och plötsligt mötas av den bisarra synen.

 

LÄS OCKSÅ: Victoria bar H&M igen – kolla in prislappen på klänningen

“Det blev ganska tyst”

Så här berättar Christina själv om det som hände.

– När vi skulle spela upp det övningsprogrammet inträffade det att tv- och radiochefen Olof Rydbeck plötsligt kom förbi just när det här inslaget går. Och inte nog med det, han hade sällskap av kronprins Carl Gustaf. Det blev liksom ganska tyst då, säger Christina Jutterström till Expressen.

Olof Rydbeck lärde förresten känna kungen när han var FN-ambassadör. Hans första uppdrag var just att lära den dåvarande kronprinsen om FN och Sveriges roll i organisationen.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias avslöjande om prins Oscar – inför alla!