Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma händelsen under prins Daniels besök i Norge – alla fick genast lämna lokalen

09 nov, 2023, 14:00 
Prins Daniel

Vilka märkliga scener!

Annons

Prins Daniel har precis varit i Norge! Men det var ingen nöjesresa eller semester för den nyblivne 50-åringens del, utan en del av hans viktiga arbete med Prins Daniels Fellowship.

Det är en organisation som går helt i linje med Daniels egna intressen. Han är själv före detta bolagsman, och hans fellowship finns till för att inspirera unga till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer.

Johan T Lindwall om Daniels efterlängtade 50-årsfest: ”Nu är det dags!”Brand logo
Johan T Lindwall om Daniels efterlängtade 50-årsfest: ”Nu är det dags!”

Kaoset när prins Daniel kom till Norge

Resan till Norge gjordes för att "lära sig av norskt näringsliv, viktiga nationella satsningsområdet och vilka möjligheter som finns i Norge och i Trondheim för unga entreprenörer" kan man läsa på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets hemsida.

Prins Daniel
Besöket tog en mycket märklig vändning!

Tanken var att Daniel skulle lyssna på föreläsningar och träffa unga entreprenörer inne i Gruva, en lokal inrättat med fokus på studentinnovation. Men då gick brandlarmet, mitt under en presentation, rapporterar studenttidningen Universitets-Avisa.

Annons

Byggnaden fick genast evakueras.

"Rektorn, prinsen och resten av de deltagandet fick lämna amfiteatern utanför Gruva och fortsätt där", skriver Universitets-Avisa.

Pinsamma händelsen för prins Daniel – alla fick improvisera

Det måste ha varit lite pinsamt för de inblandade, som planerade att hålla sina föredrag på storskärm. I stället fick de använda sina laptops för att redovisa för prins Daniel vad de sysslar med i sina respektive verksamheter.

Men besöket verkar ändå ha blivit en framgång. Daniel fick bland annat träffa studenten Anna Mjønerud Gjestvang, som jobbar med AI-företaget Wepost. De använder sig för AI för att hjälpa så kallade scale-ups att marknadsföra sig i de sociala medierna.

– Det är klart att det var jättestort att få träffa en prins, säger Anna till Universitets-Avisa.

Daniel, som välkomnades av en skolorkester som spelade ledmotivet ur Pippi Långstrump för att ge evenemanget en svensk prägel, blev imponerad av det han såg. Enligt Universitets-Avisa var han väldigt berömmande i samtalen med de unga norska entreprenörerna och gratulerade dem till ett "fantastiskt arbete".

Annons