Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma missen med drottning Silvia – mitt under stora galan

20 okt, 2023, 13:00 
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
New York USA 20231016Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.Foto: Pontus Höök / TT / kod 70250
Det skedde en pinsam miss när drottning Silvia anordnade en stor gala i New York.
Annons

Det sken om prinsessan Madeleine och drottning Silvia när Childhood Foundation hade sin stora gala i New York. Det här är Silvias hjärtefråga nummer ett: hennes kamp för de utsatta barnen!

Till galan kom gäster som var redo att skänka pengar för att stötta Childhoods viktiga arbete. Och på plats fanns en väldigt speciell person – någon som är oerhörd berömd inom en viss krets.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Pinsam miss när drottning Silvia ordnade gala

Like Nastya är en av världens största barnyoutubers med över 100 miljoner prenumeranter på sin kanal. Hon var på plats på galan tillsammans med sin mamma Anna Radzinskaya, som sköter Nastyas Instagram-konto.

Anna publicerade ett montage med foton från kvällen på Park Avenue, bland annat bilder som Nastya tagit tillsammans med Madeleine och Silvia. På en bild har Silvia satt sig på knä för att vara i ögonhöjd med Nastya – en typisk gest från den så barnkära drottningen.

Annons

"Det var en stor ära att träffa drottning Silvia och prinsessan Madeleine och vara en del av det viktiga arbetet att hjälpa barn som utsatts för övergrepp", skriver Anna i bildtexten.

Men Anna har gjort en miss i inlägget. När hon taggade Silvia råkade hon skriva in ett konto som formellt sett inte har något med drottningen att göra. Det är bara en fansida, startad i Silvias namn.

Hovets kommentar

Nastya heter egentligen Anastasia Radzinskaya. Hennes föräldrar drog igång Youtube-kontot 2016 och kan nu leva på sina inkomster därifrån. Faktum är att familjen drar in 200 miljoner kronor årligen bara på Youtube. När affärstidningen Forbes rankat personerna som tjänar mest pengar på plattformen är lilla Natya med på listan.

Man undrar om drottning Silvia kände till detta på förhand! Kanske var Nastyas familj med och bidrog pengar till galan, som drog in närmare tio miljoner kronor allt som allt.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Silvia blev kvar i USA efter galan. Om hon och prinsessan Madeleine åkt till Florida för familjehäng vill hovet inte berätta.

– Drottningen har privat vistelse som hovet därför inte kommenterar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons