Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma missen med Kate – armén tvingas backa efter falska löftet

06 mar, 2024, 10:30 
Louise Wibergh Lenti
Brittiska armén sålde biljetter till evenemang med Kate – utan att ha konsulterat hovet.
Annons
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skälBrand logo
Prins William tvingas plötsligt ställa in – av personliga skäl

Ryktena om prinsessan Kate har varit många den senaste tiden. Efter hennes omfattande magoperation i januari har det spekulerats i hur hon egentligen mår.

Redan tidigt fick allmänheten veta att återhämtningen skulle vara omfattande efter operationen och att Kate inte skulle jobba förrän efter påsk. Det man däremot inte hade räknat med var att prinsessan i stort sett skulle gå upp i rök.

Först efter 2 månader syntes hon på en bild som TMZ publicerade där hon sitter med solglasögon i en mörk bil tillsammans med sin mamma Carole.

Det falska glädjebeskedet

Under tisdagen nåddes dock allmänheten av ett glädjande besked – Kates första offentliga framträdande 2024 offentliggjordes vilket verkligen kunde ses som ett stort friskhetstecken.

Annons

Det var den brittiska armén som gick ut med information inför ”Trooping the Colors” den 8 juni där Kate syntes tydligt med namn och bild.

Kate felaktig info armén
Här har vi den felaktiga reklamen, tisdag 5 mars.Printscreen brittiska armén

Trooping the Colors är en parad som i över 260 år har firat monarkens födelsedag där över 1400 soldater, 200 hästar och 400 musiker samlas. Paraden hålls i juni varje år, även om monarkens verkliga födelsedag är någon annan månad, för att vädret är mest behagligt i landet då. Det kan man ju förstå, hade man firat när kung Charles egentligen fyller år i november hade det nog inte varit lika härligt…

Annonseringen att Kate är frisk nog att medverka och jobba på ett så pass stort evenemang redan i juni var ett lugnande, glädjande och smått förvirrande besked. Förvirringen var allra störst hos hovet som själva inte hade godkänt arméns annonsering.

Armén backar

Några timmar efter beskedet började frågetecknen hopa sig. Cameron Walker från GB News, Victoria Ward från Daily Telegraph och hovexperten Richard Palmer gick alla ut på X, före detta Twitter, och meddelade att hovet inte bekräftat Kates medverkan.

Annons

Samtidigt framkom det att armén på sin hemsida även meddelat att kungen skulle närvara på paraden vilket hovet heller inte kunnat bekräfta.

”Kensington Palace bekräftar inte prinsessan av Wales närvaro vid den sista repetitionen för Trooping the Color ännu. På samma sätt är kungen listad som att delta i Trooping men det kommer sannolikt att dröja ett tag innan tjänstemän i Buckingham Palace kan vara säkra på att han kommer att vara där.” skriver Richard Palmer.

Detta medförde att armén fick stor kritik då de sålde biljetter till evenemanget med falska löften om att folket skulle få se prinsessan. De har nu ändrat informationen på sin hemsida och tagit bort bilden på Kate.

Info brittiska armén
Den korrigerade informationen, onsdag 6 mars.Printscreen brittiska armén

Foto: TT

Annons