Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma missen med Madeleine – här blir det riktigt galet!

17 okt, 2023, 17:00 

Stora förvirringen mitt under viktiga mötet.

Annons

Drottning Silvia hade tagit sig raka vägen över Atlanten för att sammanstråla med prinsessan Madeleine och utföra det kungliga uppdrag som båda så starkt brinner för.

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Under måndagen besökte de FN:s högkvarter i New York. Tillsammans med FN:s sändebud och Childhood USA diskuterade de frågor som rör våld mot barn.

Silvia var dessutom en av huvudtalarna. Madeleine satt på första parkett, lyssnade på vad Silvia hade att säga och såg att tycka att det var ett givande samtal mellan de olika parterna.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia lyssnar engagerat under mötet i New York.

Pinsamma namnmissen

Men i efterhand kom även mötet att handla om en helt annan grej. Det visade sig nämligen ha en skett en pinsam namnmiss i samband med prinsessan Madeleines närvaro.

På skylten framför henne stod det med stora, blåa bokstäver: ”PRINCESS MADELENE”.

De som har följt Madeleine och den svenska kungafamiljen vet så klart att hon inte heter Madelene. Därför är det lite chockartat hur det kan bli så fel under ett sånt viktigt möte.

Prinsessan Madeleine
Här blir prinsessan Madeleine ”prinsessan Madelene”.

Madeleines ord om Childhood

Madeleine verkade i sin tur inte bryr sig nämnvärt. Frågan är om ens visste om att hon hade namngivits fel. Eller så var hon bara fullt fokuserad på det viktiga samtalet som ägde rum.

Annons

För så är det ju, Childhood har en speciell plats i Silvias och Madeleines hjärtan. Det är inget nytt och Madeleine har tidigare berättat hur engagerad hennes mamma är i stiftelsen.

– Mamma har ju lagt ner så mycket hjärta och kärlek och har jobbat så otroligt hårt för de här frågorna under så lång tid. Childhood betyder jätte-jättemycket. Jag vet att mamma någon gång har sagt ”Det är mitt fjärde barn”, har Madeleines sagt.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia brinner båda för stiftelsen Childhood.

Foto: TT

Annons