Pinsamma missen när Daniel träffade världsstjärnan – avslöjas i tv

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

TT
Prins Daniel träffade en världsstjärna. Nu avslöjas det att en pinsam miss begicks.

Armand Duplantis hade ett par spännande sommardagar i juli. Inte nog med att den världsberömde friidrottaren gick ta emot det prestigefulla Victoriastipendiet – han fick också tillbringa en hel förmiddag med prins Daniel.

Duon träffades på Ekerums golfbana och gick 18 hål tillsammans som en del i den traditionsenliga Victoriagolfen. Och golfgudarna var på deras sida! Daniel och Armand slutade på andra plats i turneringen.

– Det gick bra, med tanke på hur kort tid han har spelat, sa Armands agent Daniel Wessfelt till Svensk Dam när rundan var avklarad.

Pinsamma missen när prins Daniel träffade världsstjärnan

Armand berättar om golfen i kvällens avsnitt av SVT:s pansarkryssare Skavlan.

– Daniel var bättre än mig, han var riktigt bra. Han var nästan för bra. Det var riktigt coolt att spela med honom, när vi kom till banan var vi ett par polare som lirade golf och hade det trevligt, säger Armand i programmet.

Men en sak "gick snett" under golfen, vilket programledaren Fredrik Skavlan gör Armand uppmärksam på. Det visar sig att Armand glömde att nia prins Daniel. Armand är nämligen uppväxt i USA, en republik, och får därför vara ursäktad för att han inte har en hundraprocentig koll på konvenansen kring kungahuset.

Armand Duplantis träffade prins Daniel – berättar om det i Skavlan

Han blir chockad när Fredrik Skavlan berättar om ni-regeln.

– På riktigt? Eh, nej, ja ... men, jag försökte vara respektfull och allt. Och sa ers majestät. Men, jag tror att han tyckte om att vara normal för en stund. Vi spelade golf, njöt av stunden, och för det mesta pratade vi om sport, säger Armand.