Pinsamma scenen för danska kungafamiljen – Margrethe utskämd

Kvällen på slottet avslutades med fiasko för drottning Margrethe.

Slå på ljud

Den kungliga världen är fylld av traditioner som kan vara självklara för de som vuxit upp i den men det är inte alltid etiketten är så uppenbar för utomstående.

Det här fick danska skådespelaren Sören Östergaard uppleva på en bjudning med drottning Margrethe.

När prins Henrik levde var drottningparet ofta på föreställningar på Zirkus Nemo, där Sören ofta uppträdde, så de blev med tiden välbekanta för varandra. Men det är speciellt ett minne som skådespelaren helst vill glömma, som han berättar om i en intervju med Billed-Bladet.

drottning margrethe

Drottning Margrethe älskar att ha bjudningar på slottet Christiansborg.

MARTIN HøIEN/ALLER/MEGA

Det var för fem år sedan när han var drottningens bordsherre vid en bjudning på Christiansborgs slott.

– Jag visste det inte på förhand. Det var lite udda, lite gränsöverskridande. Innan jag satte mig till bords. Jag tänkte att jag skulle sitta bredvid Lars Lökke Rasmussen som jag hade mött innan, men det blev et riktigt trevligt, roligt och fint möte, berättar Sören Östergaard för tidningen.

Drottning Margrethes besvikelse efter misslyckandet

Middagen gick smärtfritt, men det var senare på kvällen som han skulle göra drottningen besviken.

– Vi skulle dessvärre dansa efter middagen, vilket var synd eftersom jag inte kan dansa. Jag råkade säga ja och det skulle jag inte ha gjort. Det förstörde det mesta av aftonen, för jag fick ont i ryggen. Det var fyra par som dansade så min fru var med och hon var ännu värre. Drottningen fick ta tag i hennes arm en gång och leda henne rätt. Man såg hur besviken hon var för hon älskar den här typen av dans, fortsätter han.