Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma scener under kungaparets lunch med Anja Pärson – tvingades gå

27 sep, 2023, 10:00 
Kungen, drottning Silvia och Anja Pärson

Kungaparets lunch med Anja Pärson Rådin fick ett pinsamt slut.

Annons

Kungen och drottning Silvia har firat den förstnämndes 50 år på tronen under hela året. De har rest runt i landet och mottagit hyllningar och gratulationer från undersåtar i Sveriges alla hörn.

När de besökte Umeå fick de äta lunch på länsresidenset. Det var en exklusiv lunch, där ett 30-tal gäster bjudits in av kommunen. Dit kom bland andra alpinikonen Anja Pärson Rådin och David Åhman, beachvolleystjärnan som vunnit två raka EM-guld.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Pinsamma händelsen – under kungaparets lunch med Anja Pärson Rådin

Lunchen blev dock inte alls som David tänkt sig.

Annons
Kungen, drottning Silvia och Anja Pärson
Här firar gänget Anjas VM-guld ihop!

– Det låter ganska sjukt när man säger till sina kompisar att man ska på lunch med kungen, men det var väldigt kul att bli bjuden, säger David till Expressen.

– Jag skulle träna i Stockholm den kvällen och kungaparet blev försenade till lunchen. Så direkt efter att jag ätit upp efterätten så fick jag smyga ut för att hinna med flyget.

Lunchgästen: "Jag tänkte bara – åh nej"

Det blev en pinsam upplevelse för David, som inte alls hade räknat med att ha så tajt om tid.

Annons

– Det värsta av allt var, för det var sån tidspress, att precis när jag ätit upp så skulle kungen hålla tal... och det var ganska långt och jag tänkte bara ”åh nej”. Så fort han hade satt sig ner smet jag ut. Det var lite jobbigt det där, säger David.

Men David kunde trösta sig med att maten i alla fall var utsökt. Lunchen tillagades av krögaren Freddy Holmgren, som driver restaurangen Wild River. Han och hans personal bjöd bland annat på gravad tjädertartar och bakad fjällröding.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

– Kungen är lika viktigt för oss som våra andra gäster, alla våra gäster ska ha en tallrik god mat, de ska bli sedda och hörda och känna sig välkomna, sa Freddy till Västerbottens-Kuriren i samband med lunchen.

Annons