Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma stunden – här tvingas kungen säga till Victoria inför danska kungaparet

06 maj, 2024, 12:48 
Kronprinsessan och kungen
Kronprinsessan Victoria fick sig en tillsägelse av pappa – mitt framför den danska kungen.
Annons

Kung Frederik och drottning Mary kom i det danska kungaskeppet Dannebrog, la ankar i hamnen och tog sina första steg på svensk mark sedan Frederik klev på tronen i januari. Där välkomnades de av det svenska kungaparet, som ju känner de danska kungligheterna utan och innan.

Estelle & Oscar smygstartar danska firandet – se filmen!Brand logo
Estelle & Oscar smygstartar danska firandet – se filmen!

– Vi är inte bara vänner, vi är familj. Min faster är kung Frederiks mormor, och hon var en samlande kraft för enighet och förnyelse. Hon spelade en stor roll för våra familjer. Och drottning Margrethe har betytt mycket för mig genom åren, sa kungen i sitt tal på Kungliga slottet.

Annons

Kungen tvingas säga till kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var också där – men i en lite med tillbakadragen roll än vanligtvis. Det här var något som danska Billed-Bladet noterade.

"Kanske la du märke till det, men efter att de gick i land, höll kronprinsessan Victoria och prins Daniel sig lite i bakgrunden. Det har att göra med att det är det danska och det svenska kungaparet som är i centrum under statsbesöket", skriver tidningen.

Men kanske tog Victoria riktlinjerna på lite väl stort allvar. Hon och Daniel var nämligen så försiktiga nere i hamnen att kungen tvingades säga till dem att komma närmre.

Billed-Bladet lyckades fånga detta i ett klipp.

Annons

Ett pinsamt ögonblick – men också ett tecken på att Victoria alltid anstränger sig till det yttersta för att fullfölja sitt uppdrag.

Annons