Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Planerade Elizabeths begravning - stoppas nu helt efter händelsen

27 sep, 2022, 13:30 
Simon Holm Stålhand

Nu straffas han för sitt brott.

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Earl Marshal, hertigen av Norfolk, är mannen bakom planeringen av drottning Elizabeths begravning. Han hade planerat drottning Elizabeths begravning i 20 år.

Hovmannen ärvde det unika hertigdömet när hans far, Miles Fitzalan-Howard, dog 2002. Titeln Earl Marshal har gått i arv i familjen i 350 år, och med det det skrämmande ansvaret att orkestrera stora ceremonier som statsöppningen av Parlamentet, statliga begravningar och kröningar för nya monarker.

Han planerade även kröningen av kung Charles. Han var också närvarande och såg på när prins William, drottning Camilla och premiärminister Liz Truss undertecknade kung Charles III:s anslutningsproklamation den 10 september.

Under måndagen erkände hertigen av Norfolk sig skyldig till ett brott.

Hertigen straffas för brottet

Earl Marshal har gjort sig skyldig till att använda sin mobiltelefon när han framförde ett fordon tidigare i våras. Hertigen körde även mot rött ljus medan han pratade i telefon.

Annons

Han dömdes vid Lavender Hill Magistrates' Court under måndagen och de förbjöd honom att köra bil under sex månader framåt. Men med viss förmildrande omständigheter.

"Vi accepterar att detta är ett unikt fall på grund av den tilltalades roll i samhället och i synnerhet i relation till kungens kröning. Besvären måste vara exceptionella och även om vi upptäcker att besvär kan orsakas, tycker vi inte att det är exceptionellt.", säger Judith Way, vid rätten enligt sajten People.

Hertigen av Norfolk har också bötfällts med cirka 850 euro och måste betala ytterligare 425 euro i övriga kostnader. Det motsvarar cirka 14 000 svenska kronor.

Annons