Plötsliga avhoppet som ställer till det för William och Kate

De hade inte räknat med det här.

Det blev alldeles för mycket jobb för Sadie Rice, så hon har nu sagt upp sig från jobbet som hushållerska för prins William och Kate. Sadie, 35, har jobbat för hertigparet i två år. Hon har fått 35.000 pund om året för att städa, tvätta, handla och laga mat hemma hos familjen på Anmer Hall. Men när familjen nu ska flytta till Kensington Palace i höst har Sadie börjat se sig om efter nytt jobb, berättar flera brittiska tidningar.

Enligt dem hade Sadie knappt något privatliv, arbetsuppgifterna bara ökade och dagarna blev till slut för långa. Men hon är verkligen ingen nybörjare i de kungliga salongerna. Karriären startade med att hon jobbade i Buckingham Palace som hembiträde. Hon flyttade sedan över till vårt grannland Norge för några år hemma hos kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Där var hon fram till 2015 då hon återvände till Storbritannien och började arbeta hos prins William och hertiginnan Kate.

– Det är inte lätt att hitta en ersättare, så de kommer får det svårt att tag, Sadie gillar att jobba hårt, men det har blivit alldeles för mycket för henne den senaste tiden, säger en källa till The Sun.

Foto: Stella Pictures