Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Polis kallad till Madeleine och Chris lyxhus i Miami – igen

21 maj, 2022, 08:07 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Polisen har återigen varit på plats i Madeleine och barnens bostad i Florida.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 20!

För en kort tid sedan kom det uppgifter från Expressen om att dubbla polispatruller kallats till prinsessan Madeleine och Chris O'Neills lyxbostad i Pinecrest där de bor med barnen. Larmet kom vid påsk, men det hela ska ha handlat om ett falskt brandlarm från ett av barnrummen.

Nu kommer Expressen med nya uppgifter om polisnärvaro vid Madeleines hus i Florida, hela 100 gånger sedan 2020.

Krävt säkerhetskontroll

Madeleine, Chris och barnen skakades 2019 om av ett hemskt inbrott, något som Svensk Dam först rapporterade om. Händelsen ledde till att prinsessparet hastigt flyttade från sin lyxvilla, dock inte allt för långt bort.

Och nu är det tydligt att den tragiska upplevelsen påverkat Madeleine och Chris djupt, och de gör allt i sin makt för att historien inte ska upprepa sig själv. Expressen rapporterar nämligen om flera åtgärder som paret tagit till för att öka säkerheten, bland annat har Chris låtit polisen genomföra en omfattande säkerhetsgenomgång av bostaden. Vad den kom fram till är hemligt.

Annons

– Vi kommer ut och gör en utvärdering av ditt hus. Vi kollar på vad som är dess styrkor och svagheter, och ger våra rekommendationer om vad man kan göra ur ett säkerhetsperspektiv; om det är något man bör ändra, eller något man bör göra på ett annat sätt, säger Jason Cohen, polischef i Pinecrest till Expressen.

Men det är inte allt. Bostaden har även kontinuerlig polisbevakning efter att Madeleine och Chris begärt bevakningsorder.

Polis på plats – 100 gånger

En bevakningsorder innebär att polisen skriver upp bostaden på en speciell lista, när man av olika skäl kräver ökad säkerhet och polisnärvaro.

– Om det finns något speciellt skäl – och de här särskilda skälen kan vara allt från man ska åka från stan, eller att man är kunglig, eller kanske det har varit en specifik incident i hemmet där någon har fått lämna huset och någon är rädd att hen ska komma tillbaka – så kan man begära en en sån här bevakningsorder, säger polischef Cohen till Expressen.

Det handlar alltså inte om utryckningar, utan förebyggande kontroller på ca 10 minuter. Dessa poliskontroller har enligt uppgifterna från Expressen skett 100 gånger sedan bevakningsordern begärdes 2020.

Inget ska ha upptäcks av polisen på plats, utan kontrollerna har skett utan att vidare åtgärder behöver tilltas.

Foto: TT

Annons