Positiva beskedet till Harry – efter infekterade konflikten

23 jul, 2022, 11:00 

Prins Harry har fått ett positivt besked.

Annons
Här gör Meghan Markle & Harry comeback – efter Megxit
Här gör Meghan Markle & Harry comeback – efter Megxit

Relationen mellan prins Harry och Meghan Markle och resten av den brittiska kungafamiljen har varit skakig sedan paret valde att lämna kungahuset för två år sedan.

Men ett gott tecken på att stämningen verkar bli bättre och bättre är att Harry och Meghan reste till Storbritannien för att närvara vid firandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen i början av juni.

Paret närvarade bland annat under en gudstjänst, där de dock hölls separerade från Charles, William och Kate.

Paret kom till London för att fira drottningens 70 år på tronen.

Harry och Meghan var inte heller med på balkongen på Buckingham Palace, då endast de familjemedlemmar som åtar sig officiella offentliga uppgifter är välkomna upp på balkongen.

Annons

Efter konflikten – prins Harry får positivt besked

När Meghan och Harry lämnade kungahuset i januari 2020 togs även deras rätt till offentligt finansierade livvakter i Storbritannien bort.

Den brittiska regeringen ska även ha nekat Harrys erbjudande om att själv betala för livvakter för hans familj när de besöker Storbritannien, skriver People.

"Polisen utsätter sig dagligen för risker i allmänhetens intresse", ska ha varit ett argument för detta.

Under hösten 2021 ansökte prinsen om en rättslig granskning av familjens säkerhetsarrangemang i Storbritannien. Harry uttryckte då även att det inte känns tryggt för honom att ta med sina barn Archie, 3, och Lilibet, 1, till landet.

Harry har uttryckt att det inte känns tryggt att ta med barnen till Storbritannien.

Idag stod det klart att domare Jonathan Swift ger Harry tillstånd att ansöka om domstolsprövning, rapporterar People.

Annons

Beslutet innebär att frågan nu kommer förhandlas vid High Court i London mellan Harry och den brittiska regeringen. En situation som vi aldrig tidigare sett i modern tid, skriver sajten.

Den brittiska regeringen har nu 56 dagar på sig att lämna in papper som rör fallet. Ett datum för domstolsförhandlingen har ännu inte fastställts.

Annons