Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Powerkvinnorna Pippa och Madeleine – födde timmar efter bröllopet

19 okt, 2018, 12:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Att sitta still länge kan vara jobbigt när man är höggravid – och att göra det i en kyrkbänk, dessutom i direktsänd tv, är inte avundsvärt. Men är man bjuden på kungligt bröllop så är man!
Annons

När det är dags för kungligt bröllop får man hålla igen. Det är sedan gammalt. Hertiginnan Kates syster Philippa  Middleton blev ju mamma för första gången vid lunchdags måndagen den 15 oktober. Och när det var dags för den lille pojken att komma till världen hade bara tre dygn förflutit sedan vi såg Pippa Middleton i ett offentligt sammanhang av stora mått. Pippa och maken James Matthews var ju gäster på prinsessan Eugenies och Jack Brooksbanks storslagna bröllop som ägde rum i Windsor fredagen den 12 oktober.

Philippa ”Pippa” Middleton anländer till prinsessan Eugenies bröllop.
Philippa ”Pippa” Middleton anländer till prinsessan Eugenies bröllop på skyhöga stilettklackar …

Svullna fötter och höga klackar

Prinsessan Eugenies bröllop var som bekant ingen liten tillställning; 850 gäster var bjudna till den tv-sända vigseln och bröllopsfestligheterna varade i minst tolv timmar. Och som alla vet innebär stora fester en anspänning, både fysiskt och psykiskt. Många höggravida får ont i ryggen och har svårt att sitta bekvämt, dessutom brukar svullna fötter vara mer regel än undantag i graviditetens slutskede – att i det läget sticka ner fötterna i ett par skyhöga pumps är ingen dröm …  Men det såg inte ut att vara någon match för Pippa Middleton!

Annons

Madeleine strålade

Vi drar oss också till minnes att Pippa inte är ensam om sin ”prestation” – hon får sällskap av ingen mindre än prinsessan Madeleine! Det var när storebror prins Carl Philip gifte sig med sin Sofia den 13 juni 2015 som Madeleine visade upp sin stora mage, strålande vacker och till synes pigg och obesvärad. Men bara två dagar senare, måndagen den 15 juni kl 13.45, födde hon lille prins Nicolas på Danderyds sjukhus.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Madeleine var lika höggravid som vacker på storebror prins Carl Philips bröllop.
Prinsessan Madeleine var lika höggravid som vacker på storebror prins Carl Philips bröllop.

Prins Carl Philips och Sofias bröllop var visserligen något mindre än prinsessan Eugenies– ”bara” runt 500 personer – men saknade inte prominenta gäster. Och i egenskap av brudgummens syster innehade ju prinsessan Madeleine också en av ”huvudrollerna”. Prinsparets bröllop tv-sändes också, i likhet med prinsessan Eugenies. En anspänning således, men Madeleine strålade som solen själv!

Foto: IBL

Annons