Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Premiärministerns respektlösa ord om drottningen avslöjade

Liz Truss och drottning Elizabeth

Storbritanniens premiärminister sågade brittiska kungafamiljen.

Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkare
0:33

Efter reklamen: Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkare

(0:33)

Slå på ljud

I måndags utsågs Liz Truss, 47, till ny premiärminister för Storbritannien, och under tisdagen träffade hon drottning Elizabeth, 96, vid kunglighetens sommarresidens Balmoral i Skottland.

Även om beslutet var fattat dagen innan, så är mötet med drottning Elizabeth en traditionsenlig bekräftelse på att den nya premiärministern blivit godkänd för rollen.

Det betyder också att Boris Johnson lämnar sitt uppdrag och flyttar ut från bostaden 10 Downing Street i London, där Storbritanniens premiärminister har sin bas.

Liz Truss respektlösa ord: ”Skamligt”

I samband med mötet blev ett klipp på Liz Truss från 1994 viralt. I klippet kan man höra hur hon som 19-åring sågar monarkin längs fotknölarna och kungligheternas roller i landet.

– Jag har inget emot dem personligen, men jag är emot att människor kan bli födda till att styra och ställa, att människor på grund av familjen de föds in i ska styra landet tycker jag är skamligt, sa hon till ITV News.

Otäcka bilder på drottning Elizabeth – nu kallas läkare in akut

Mötet mellan Liz Truss och drottning Elizabeth

Under det konservativa partiets ledarkampanj i somras fick Liz Truss svara på frågor om sina åsikter om monarkin. Hon förklarade då att hennes politiska idéer successivt ändrades när hon blev äldre.

– Tja, jag hade fel när jag sa vad jag gjorde vid den tiden, sa hon till Sky News i samband med en debatt förra månaden.

Drottning Elizabeth verkar inte ha tagit åt sig av Liz Truss kommentar.

– Jag har redan träffat drottningen och hon har varit alldeles för artig för att ta upp den frågan med mig, sa Liz Truss enligt UK news.

Drottning Elizabeth och Liz Truss

Drottning Elizabeth mötte under tisdagen Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss.

TRIP

Foto: TT/Twitter