Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Presentregnet över Alexander: det fick prinsen i dopgåva

09 sep, 2016, 17:35 
AvJohanna Lejon
Han må vara prins, men i dag firades Alexander som en riktig kung. Det här fick prinsen i dopgåva.
Annons
AlexanderTT

Under mottagningen på Drottningholms slott i dag fick prins Alexander ta emot flera gåvor. Statsminister Stefan Löfven och talman Urban Ahlin lämnade riksdagen och regeringen gåva: barnböcker.

“I dopgåva av Sveriges riksdag och Sveriges regering får H.K.H. Prins Alexander ett tvärsnitt av den svenska barnlitteraturen genom tiderna. Här finns både älskade klassiker och nya titlar. Böcker har förmågan att både släcka kunskapstörsten och samtidigt öka den. Av läsning får fantasin vingar och tankarna näring. Med en början i pekböckernas fina illustrationer följer högläsning ur kapitelböcker. Så småningom får de obegripliga krumelurerna mening och den egna läsningen öppnar en hel värld av böcker. Med dopgåvan vill vi uppmärksamma den mångfasetterade svenska barnlitteraturen. Vår förhoppning är att gåvan kommer att bidra till ett livslångt och härligt läsande”, stod det att läsa på gratulationskortet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av hovet fick prins Alexander en fågelholk samt tio kilo fågelfrön. Och av Södermanlands län fick lillprinsen en egen utkiksplats, en fågelbok för barn och en bok med dagfjärilar. Prinsen kommer också att få en promenadstig.

Av: Johanna Lejon

Foto: TT

Presenteras av Vera&John

Annons