Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pressen ökar på Victoria – efter mamma Silvias olycka: "Tungt lass"

17 feb, 2021, 07:20 
https://image.svenskdam.se/image-7273048?imageId=7273048&width=1320&height=1320&cropw=60.61&croph=52.24&x=28.57&y=9.36
Lars Johansson
kronprinsessan victoria drottning silvia kung carl gustaf
Silvia föll olyckligt i hemmet och det är ytterst oklart hur mycket drottningen kommer att kunna arbeta den närmsta tiden. Istället är det kronprinsessan Victoria som får kliva in och dra det tunga lasset.
Annons
Stora gåtan efter drottningens dramatiska olycka – hör Johan T:s analysBrand logo
Stora gåtan efter drottningens dramatiska olycka – hör Johan T:s analys

Efter drottning Silvias fallolycka i hemmet – nu ökar pressen på Victoria.

Pappa kungen befinner sig i riskgrupp för covid-19, precis som maken prins Daniel och systern Madeleine är på andra sidan Atlanten.

Lasset vår kronprinsessa nu tvingas dra är tungt och viktigare än någonsin.

Hovet om drottning Silvias skadade handled

Drottning Silvia var tidigt på måndagsmorgonen med om en otäck fallolycka i hemmet. Hon föll inte bättre än att hon tvingades uppsöka Danderyds sjukhus och där konstaterades frakturer i höger handled.

– Drottningen föll olyckligt hemma på Drottningholm och tog emot sig med höger hand. Smärtan gjorde ju att hon insåg att hon behövde läkarvård, så hon åkte ambulans in till Danderyds sjukhus, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet, till Svensk Dam.

Och det svenska kungahuset går igenom en tuff period just nu. Inte minst kronprinsessan Victoria. Ansvaret landar i dessa tider tungt på hennes axlar.

Annons

För inte nog med att drottning Silvia för tillfället tvingas ta det lugnare på grund av sin dramatiska skada. Såväl hon som kungen befinner sig ju i riskgrupp vad gäller coronaviruset och har fått framträda mycket sparsmakat sedan pandemin kom till vårt land. Länge hade de Stenhammar slott, utanför Flen, som bas. Detta för att undvika att utsätta sig för onödiga risker.

Även prins Daniel tillhör de som måste ta det extra försiktigt gällande kontakt med andra då han för 11 år sedan genomgick en njurtransplantation.I oktober i fjol fick prinsen ställa in sitt besök i Västmanland efter att ha drabbats av vad som misstänktes vara covid-19. Som tur var visade det sig dock vara falskt alarm, och enbart en höstförkylning.

– Tyvärr är inte Daniel med mig i dag, han är lite förkyld och är hemma i dessa tider, sa Victoria vid framträdandet på Västerås slott.

Pressen på kronprinsessan Victoria ökar

Förra gången drottning Silvia tvingades uppsöka sjukhus, under julhelgen 2016 då hon drabbades av yrsel, var det prinsessan Madeleine som hjälpte mamma till sjukhus. Men den hjälpen finns nu inte att tillgå. Victorias lillasyster är fast på andra sidan Atlanten på grund av reserestriktioner och svårigheter att färdas mellan kontinenterna.

Annons

Även prinsessan Sofia och prins Carl Philip är upptagna på sin kant. I december meddelade paret att de ska få tillökning. I månadsskiftet mars/april för prinsarna Alexander och Gabriel ett syskon.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, sa prins Carl Philip och prinsessan Sofia då på Instagram.

Tillökningen ses som väldigt välkommen i en annars dyster tid, berättade Margareta Thorgren:

– Det är ett glädjebesked att prinsparet nu väntar barn i en tid som annars har varit rätt så dyster, ett barn är ju alltid ett välkommet sådant.

Så kronprinsessan Victoria kan räkna med att få dra det verkligt tunga royalistiska lasset framöver. Hon och Daniel har redan i nuläget en rad digitala representationsåtaganden inbokade. Den 25:e februari har Silvia ett digitalt uppföljningsmöte med barnrättsorganisationer i kalendern. Återstår att se om vår drottning är vi nog god vigör för att genomföra det.

Foto: TT

Annons