Pressen på Estelle – efter kungens drastiska beslut

Kungen och prinsessan Estelle.

När kungen smalnade av kungahuset har pressen ökat för både Victoria och Daniel - och längre fram även för prinsessan Estelle som också ska skolas om till drottning.

Efter kungens beslut om att utesluta Carl Philip och prinsessan Madeleines barn från det kungliga apanaget i oktober har pressen på kronprinsessan Victoria och Daniel ökat. Tidigare har både prinsparet och prinsessparet funnits där för att i framtiden dela ansvaret för kungahuset, men eftersom kungen nu valde att bara fokusera på kronprinsessfamiljen kommer arbetsbördan att bli betydligt större för Victoria – och på sikt även prinsessan Estelle.

Nya tronföljartrion.

Nya tronföljartrion.

Till skillnad från sina kusiner, som nu frikopplats från skyldigheter och plikter som de annars hade haft och nu kan söka anställning och utbilda sig till vad de vill, kommer Estelle har ett mycket striktare schema. Och eftersom hovet inte längre har så många att välja bland när kronprinsessan behöver en vikarie kommer den unga prinsessan att få en tung arbetsbörda – även om det blir längre fram. Då förväntas inte bara Estelle representera kungahuset, utan även skolas om till drottning.

Prinsessans drottningskola har ju som bekant börjat rätt tidigt för Estelle, då hon i flera år har fått följa med sina föräldrar när de jobbar. Både Victoria och Daniel tycker, likt kungaparet, att ett bra sätt att lära sig jobbet är att vara med på plats och titta.

Kungaparet och kronprinsessfamiljen.

Kungaparet och kronprinsessfamiljen.

Foto: TT, Sandra Birgersdotter Ek/Kungl. Hovstaterna, Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: