Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tuffa kravet på William och Harry – efter Charles cancerbesked

06 feb, 2024, 19:00 
Pressen på prins William och prins Harry ökar – efter kung Charles cancerbesked.
Annons

Under måndagskvällen nåddes världen av chockbeskedet att kung Charles diagnosticerats med cancer. Brittiska hovet ville dock inte uttala sig om vilken form av cancer det rör sig om.

Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Han ska nu genomgå regelbundna behandlingar. Under tiden kommer han behöva ställa in sina offentliga uppdrag och det är oklart när kung Charles åter är tillbaka för att utföra sina kungliga förpliktelser.

– Han hoppas också kunna bidra till ökad förståelse för alla dem som på olika sätt är drabbade av cancersjukdom, säger hovet i ett uttalande.

Annons
Kung Charles
Kung Charles har diagnosticerats med cancer.MISC / BACKGRID US / TT

”Kan vara väldigt, väldigt allvarligt”

Bara några minuter senare meddelades det att Harry sätter sig på ett plan från Los Angeles och flyger hem till Storbritannien, vilket fått många att hoppas på en försoning mellan Harry och prins William.

Att Harry så snabbt sätter sig på ett plan ses också som en stark signal om allvaret och att Charles kan vara svårt sjuk, något som bland annat tas upp av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– Experterna tror att det här kan vara väldigt, väldigt allvarligt, då Harry väljer att kasta sig hem på första planet hem till Storbritannien. Det är infekterat sen länge mellan Harry och hans pappa, och framför allt brodern William.

Annons

– Är detta vägen tillbaka till försoning? Tänk om det är så tragiskt och illa, att försoningen sker på hans dödsbädd. Då kommer en hel nation att sörja och gråta, säger Johan T Lindwall.

Pressen på William och Harry

Efter beskedet är förväntningarna på prins William höga. Som tronarvinge förväntas han steppa upp och ta över delar av Charles offentliga uppdrag.

Samtidigt har prinsessan Kate precis återvänt hem efter en omfattande magoperation, och William har i sin tur ställt in sina uppdrag för att kunna finnas där för barnen.

Annons

Samtidigt ökar pressen på bröderna att sluta fred. Detta i en tid då det brittiska kungahuset präglas av tuffa nyheter. Med andra ord kan man säga att både William och Harry befinner sig i en mycket svår sits.

Prins Harry
Prins Harry flyger hem till Storbritannien.ANDY STENNING

Foto: TT

Annons