Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Akishino hade färgat luggen inför födelsedagen

01 dec, 2014, 13:13 
Agneta Nisbeth
Annons
prins-akishino-1

Visst är det Japans charmige och Beatles-tokige prins Akishino som fyllt 49 år, och färgat den berömda silverluggen knallsvart dagen till ära.

Här sänder prins Akishino en liten födelsedagshälsning från palatsträdgården ihop med familjen – hustrun, prinsessan Kiko,48, och de båda yngsta barnen, prinsessan Kako,19, och prins Hisahito, 9. Äldsta dottern, prinsessan Mako,23, pluggar konsthistoria i England och hade nån tenta, så hon var inte med.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ste_kiko-akishino

Så här såg prinsen ut i håret för något år sedan, med silverfärgad lugg…

Annons
akishino-3-ste

Prins Akishino – eller ”Aya” som han mest kallas i vardagslag – är alltså kejsarparet Akihitos och Michikos yngste son och nummer två i tronföljdsordningen. Förutom att gilla, nej närmast dyrka The Beatles och deras gamla låtar, så är Aya en skicklig tennisspelare och djupt beläst.

Studerat fåglar

Studierna har bland annat resulterat i en fil.kand i ornitologi, ”fågelkunskap”, och Ayas forskningsresor i Indonesiens djungler och Kinas bergstrakter har skänkt honom en närmast unik inblick i nån liten mystisk ärlas liv och leverne.

Annons

Mötte sin prins

Hustrun, prinsessan Kiko – ”Kiki” – är sprungen ur en japansk medelklassfamilj och eftersom pappa Tatsuhiko varit vd för ett spannmålsföretag så envisades vissa snorkfröknar med att kalla henne ”mjölnardottern”, men det där har gått över nu. Kiki växte upp i Pennsylvania, i USA, och tog studenten i Wien i Österrike eftersom hennes far jobbade som chefsforskare hos IASA då. Sen väntade psykologistudier vid Gakushuin universitetet i Tokyo, och där mötte hon Akishino och blev kär, bröllopet 1990 blev året ”snackis” i Japan.

akishino-2-ste

Prinsen fyllde år den 30 november och detta uppmärksammades med nya bilder.

Gifta i 24 år

De har varit gifta i 24 år. Mera? Jo, hon är superduktig på teckenspråk, engagerad i ett par föreningar för döva och i Japanska Röda Korset och gillar att rida. Och så lider hon av ”sms-tumme” , förslitningsskada i tumleden. Exakt hur den uppstått vet vi inte.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

 

Annons