Prins Alexander går redan i Sofias fotspår!

prinsessan sofias avslöjande om prins alexander
Prins Alexander har redan börjat hänga med mamma Sofia på jobbet – och snart får vi se en glimt av honom i TV4:s nya dokumentär.
Annons

 

Prinsessan Sofias stiftelse Project Playground fyller tio år och har vuxit sig stor och stark. Och hennes fyraåring prins Alexander har redan börjat tassa i sin mammas fotspår:

Då och då följer han med Sofia till Hallonbergen, där Project Playground har sitt svenska aktivitetscenter: En trygg mötesplats för ungdomar mellan 15 och 21, där många är ensamkommande eller nyanlända och där några står utanför samhällets skyddsnät.

Annons

En föraning om vad som komma skall? Drottning Silvia slussade ju tidigt in sin yngsta dotter prinsessan Madeleine i World Childhood Foundation.

Annons
Prins Alexander och prins Gabriel på sommarlov på Ökenäs gård.
Prins Alexander med lillebror Gabriel.

Project Playground är också i fokus för TV4:s nya dokumentär om prinsessan Sofia, som fått namnet Prinsessan Sofia – Project Playground. Renée Nyberg har följt Sofia i det dagliga arbetet, både i Kapstaden och i Hallonbergen här hemma.

En bild från TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia
Fler anställda – och många fler barn. Project Playground har vuxit och har nu verksamhet i två kåkstäder, Langa och Guguelthu.

– Det som slog mig mest är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna, säger Renée.

– Project Playgrounds verksamhet är väldigt hands on, och de känner även barnens föräldrar. De är till och med inne och medlar i familjer. De har en otrolig personalstab, som själva kommer från kåkstäderna.

TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia: Renée Nyberg med prinsessan Sofia och hennes kompanjon Frida Vesterberg.
Renée Nyberg med prinsessan Sofia och hennes kompanjon Frida Vesterberg.
Annons

I dokumentären, som visas nu på torsdag den 3 september, berättar prinsessan Sofia också om hur det är att vara mamma till prins Alexander, 4, och prins Gabriel, snart 3.

– Vi träffade henne tillsammans med prins Carl Philip och barnen på Djurgården, säger Renée.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip prins Alexander prins Gabriel
Med familjen på Djurgården. En bild ur den kommande TV4-dokumentären om prinsessan Sofia.

– Vi pratade bland annat om hennes liv som prinsessa, och om de stora kontrasterna. Hon trivs ju i kåkstäderna och upplever att där kan hon vara den hon är.

– Och så pratade vi om den kritik som hon fick när träffade Carl Philip, och han berättar om hur det var för honom att hantera det.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg
Renée Nyberg tillbringade sex dagar med prinsessan Sofia i Kapstaden.
Annons

Fakta om Project Playground

Project Playground är en insamlingsstiftelse som både arbetar med att ge barn och unga en meningsfull fritid, och med psykosocialt stöd och familjestärkande arbete. Stiftelsen grundades 2010 av prinsessan Sofia (som då hette Sofia Hellqvist) och hennes kompanjon Frida Vesterberg. I dag är Frida chef för verksamheten i Sydafrika, medan prinsessan Sofia är Project Playgrounds hedersordförande.

Prinsessan Sofia – Project Playground visas torsdagen den 3 september klockan 21.00 i TV4, samt på TV4 Play.

Foto: TV4, TT, Instagram.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Prins Alexander går redan i Sofias fotspår!”

 1. Leo skriver: 28 augusti, 2020

  Låt programmet handla om Frida o hennes fantastiska arbete, året om på plats i Sydafrika. Ära den som äras bör.


 2. Lotta skriver: 28 augusti, 2020

  Bror
  Har inte Horace kontakta dig. Du platsar säkert i Svenska akademin.


 3. Catrin skriver: 28 augusti, 2020

  Tycker att Renée verkar vara lite för mycket kompis med Sofia…hon håller t o m sin hand på hennes axel. Då kan vi vänta oss ett idolporträtt och så väntar sig Renée med make diverse förmåner i utbyte som kungamiddagar, medaljer osv. Ska bojkotta alla program med Renée från och med nu. Med tanke på att hon en gång i tiden ledde Tur i kärlek har väl hon och S liknande bakgrund…och därmed en del att prata om.
  Att Silvia slussade in Madeleine i CH undrar jag…var det inte snarare så att Madeleine inte kunde gå och dra i all evighet, samtidigt som hon inte hade lust att representera på heltid så länge hon bodde i Sverige, så ett välgörenhetsprojekt ansågs passande för en sysslolös prinsessa…? Jag har aldrig upplevt något äkta engagemang från M:s sida, utan allt hon säger låter inövat och uppstyltat.


 4. Lotta skriver: 28 augusti, 2020

  Svenska författarförbundet söker Bror. Han kan allt


 5. AnnS skriver: 29 augusti, 2020

  Så Renée smörar för S i utbyte mot “hemligheter”…som inte är så hemliga längre när de avslöjats i TV.


 6. Anna skriver: 3 september, 2020

  Kom ihåg “Hey Baberiba”-programmen och hittade dem till min stora förtjusning på Youtube. “Familjen” är verkligen en fullträff…varenda medlem av kungafamiljen är otroligt väl avporträtterad. Elakt, javisst, men så träffsäkert. Rekommenderas varmt. Tyvärr tror jag inte att Sofia finns med i något av programmen (hon kom väl in i bilden senare), men är övertygad om att hon skulle ha blivit lika träffsäkert porträtterad som Daniel & Jonas B.


 7. Daga skriver: 3 september, 2020

  Catrin tror inte Renée bryr sig ett dyft om din lilla protest.Genom sig själv känner man andra som det heter.Sitta på sitt rum och fantisera om hur andra tänker och fungerar ja då har man inte mycket till liv.Jag känner Renée som en fin kvinna med stor integritet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar