Prins Alexander går redan i Sofias fotspår!

prinsessan sofias avslöjande om prins alexander

Prins Alexander har redan börjat hänga med mamma Sofia på jobbet – och snart får vi se en glimt av honom i TV4:s nya dokumentär.

 

Prinsessan Sofias stiftelse Project Playground fyller tio år och har vuxit sig stor och stark. Och hennes fyraåring prins Alexander har redan börjat tassa i sin mammas fotspår:

Då och då följer han med Sofia till Hallonbergen, där Project Playground har sitt svenska aktivitetscenter: En trygg mötesplats för ungdomar mellan 15 och 21, där många är ensamkommande eller nyanlända och där några står utanför samhällets skyddsnät.

En föraning om vad som komma skall? Drottning Silvia slussade ju tidigt in sin yngsta dotter prinsessan Madeleine i World Childhood Foundation.

Prins Alexander och prins Gabriel på sommarlov på Ökenäs gård.

Prins Alexander med lillebror Gabriel.

Project Playground är också i fokus för TV4:s nya dokumentär om prinsessan Sofia, som fått namnet Prinsessan Sofia – Project Playground. Renée Nyberg har följt Sofia i det dagliga arbetet, både i Kapstaden och i Hallonbergen här hemma.

En bild från TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia

Fler anställda – och många fler barn. Project Playground har vuxit och har nu verksamhet i två kåkstäder, Langa och Guguelthu.

– Det som slog mig mest är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna, säger Renée.

– Project Playgrounds verksamhet är väldigt hands on, och de känner även barnens föräldrar. De är till och med inne och medlar i familjer. De har en otrolig personalstab, som själva kommer från kåkstäderna.

TV4:s dokumentär om prinsessan Sofia: Renée Nyberg med prinsessan Sofia och hennes kompanjon Frida Vesterberg.

Renée Nyberg med prinsessan Sofia och hennes kompanjon Frida Vesterberg.

I dokumentären, som visas nu på torsdag den 3 september, berättar prinsessan Sofia också om hur det är att vara mamma till prins Alexander, 4, och prins Gabriel, snart 3.

– Vi träffade henne tillsammans med prins Carl Philip och barnen på Djurgården, säger Renée.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip prins Alexander prins Gabriel

Med familjen på Djurgården. En bild ur den kommande TV4-dokumentären om prinsessan Sofia.

– Vi pratade bland annat om hennes liv som prinsessa, och om de stora kontrasterna. Hon trivs ju i kåkstäderna och upplever att där kan hon vara den hon är.

– Och så pratade vi om den kritik som hon fick när träffade Carl Philip, och han berättar om hur det var för honom att hantera det.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg

Renée Nyberg tillbringade sex dagar med prinsessan Sofia i Kapstaden.

Fakta om Project Playground

Project Playground är en insamlingsstiftelse som både arbetar med att ge barn och unga en meningsfull fritid, och med psykosocialt stöd och familjestärkande arbete. Stiftelsen grundades 2010 av prinsessan Sofia (som då hette Sofia Hellqvist) och hennes kompanjon Frida Vesterberg. I dag är Frida chef för verksamheten i Sydafrika, medan prinsessan Sofia är Project Playgrounds hedersordförande.

Prinsessan Sofia – Project Playground visas torsdagen den 3 september klockan 21.00 i TV4, samt på TV4 Play.

Foto: TV4, TT, Instagram.