Prins Alexander - här är din familj!

Prins Alexander - här är din familj!

För Alexander väntar ett liv i det kungliga strålkastarljuset. Men han har också möjlighet att smita iväg till Älvdalen för lite lugn och ro. Här är lillprinsens släktingar ut på mamma Sofia sida!
familjen hellqvist ibl

Kontrasterna är stora mellan prins Alexanders mor- och farföräldrar. Kungen och drottningen bor på Drottningholm och lever ett liv mitt i offentligheten medan Sofias föräldrar, Erik och Marie Hellqvist, tillbringar sin tid i lugna Älvdalen. Precis som för kusinerna Estelle och Oscar, som ju har sina farföräldrar i Ockelbo, kommer alltså den här lille prinsen att få dela sommarloven i Dalarna och på Sollidens slottsliga ägor. Och många skulle nog säga att ett sådant liv innehåller det bästa av två världar.

Men vilka är det egentligen som ingår i familjen Hellqvist? Ta en titt i bildspelet nedan:

Sofias mamma Marie Hellqvist, 59, är marknadsansvarig på Rullpack Ab. Ett företag som tillverkar fryspåsar. Hon har tidigare varit engagerad i Folkpartiet på kommunnivå, ett uppdrag hon lämnade 2013. På fritiden tycker Marie och maken Erik och att åka motorcykel - gärna till Carl Philips och Sofias landställe Ökenäs, i Trosa.Sofias Pappa Erik Hellqvist, 66, arbetar som SIUS-konsulent på Arbetsförmedlingen. Det betyder att han hjälper människor med funktionsnedsättningar att hitta jobb. Erik delar Carl Philips racerintresse och har vid flera tillfällen följt prinsens STCC-tävlingar.

Sofias storasyster Lina Hellqvist, 34, har precis som ett stort samhällsintresse. Hon arbetar som projektkordinator på Project Playgorund och är gift med Jonas Frejd som jobbar som trafikplanerare inom Danderyd Kommun. Paret bor i en lägenhet söder om Stockholm.

Sofias lillasyster Sara Hellvist, 27, doktorerar vid Stockholms Universitet där hon skriver en avhandling om resningsförfaranden i brottsmål. Hon är sambo med Oskar Bergman i en lägenhet norr om Stockholm. Paret har katten Hilda tillsammans.

Sofias mormor Britt Rothman bor i ett rött hus i centrala Älvdalen. Hon står sitt barnbarn mycket nära och har deltagit vid alla större kungliga händelser som har berört prinsparet. Britt har även skrivit många stolta ord om Sofia på Facebook.

 

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL-AOP, Stella Pictures, Patrik Österberg