Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Amedeo av Belgien har fått sitt andra barn

09 sep, 2019, 18:00 
Prins Amedeo
Prins Amedeo av Belgien och hans hustru, prinsessan Elisabetta, har fått tillökning! Se första bilden på den lille guldklimpen.
Annons

Så har det barnrika belgiska kungahuset berikats med ännu en liten guldklimp. Det är kung Philippes stilige systerson, prins Amedeo av Belgien, som har blivit pappa på nytt. Amedeo är prinsessan Astrids och ärkehertig Lorenz av Österrikes äldste son.

“Både mamma och barn har det bra”

Amedeo och hustrun, prinsessan Elisabetta, har fått sitt andra barn – en liten son. Pojken föddes den 6 september, klockan 21.05, på UMC Saint-Pierre sjukhuset i Bryssel. Han väger 3,3 kg och är 50 cm lång.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungliga hovet i Belgien meddelar: ”Både mamma och barn har det bra. Deras familjer delar deras stora glädje. ”

prins Amedeo har fått sitt andra barn

Barnet, vars namn ännu inte är känt, hamnar på plats nummer åtta i den belgiska tronföljden. Prins Amedeo och Elisabetta, eller Lili som hon också kallas, gifte sig år 2014 i Rom.

Annons

Paret fick sitt första barn den 17 maj 2016. Här ser vi en gullig bild på dottern, som i dag är tre år och heter Anna Astrid. Hon innehar titeln ärkehertiginna.

Prins Amedeo och prinsessan Elisabetta med dottern Anna Astrid

Hennes nyfödde lillebror kommer att ha titeln ärkehertig. Dessa titlar kommer från deras farfar, prins Lorenz, ärkehertig av Österrike-Este som är huvudman för ätten. Men Amedeo, Lili och de två barnen är varken bosatta i Österrike eller i Belgien utan de bor i Schweiz.

Prins Amedeo har fyra syskon, men det verkar inte som om han har blivit trött på småsyskon under sin uppväxt. Nu har han ju en egen liten familj! Grattis!

 

Foto: TT

Annons