Prins Amedeo av Belgiens ROMantiska sagobröllop i Italien

Amadeo
The-Basilica-of-Our-Lady-in-Trastevere

Svensk-ättade prins Amedeo gifte sig på lördagen med Lili Rosboch von Wolkenstein i Rom.

Den belgiska kungafamiljen tittade inte på FIFA World Cup-matchen mellan Argentina och Belgien. Varför?

Alla på plats

Jo, de var på plats i Rom för att bevittna den eleganta bröllopsceremonin när prins Amedeo av Belgien och Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein blev äkta makar.

Elegant ceremoni

Bröllopsceremonin var innerlig och vacker. Bruden, som är italienska, bar en magnifik Valentino-klänning och tog andan ur prins Amedeo som väntade vid altaret inne i Santa Maria. Kyrkan  i Trastevere är en av Roms äldsta kyrkor. Efteråt kysste prins Amedeo sin brud och gästerna hurrade. Folket som samlats för att se det sagolika bröllopet jublade.

Wedding

Vilket fantastiskt bröllop det var. Hela belgiska kungafamiljen och medlemmar ur den furstliga familjen av Liechtenstein var på plats i Rom.Dessutom var prinsessan Beatrice en av hedersgästerna.

Beatrice

Kung Alberts och drottning Paolas äldste barnbarn är släkt med de allra flesta kungahus i Europa.

Paola

Prins Amedeo, 28, har plats nummer sex till den belgiska tronen. Hans mor är prinsessan Astrid av Begien och hans far är ärkehertig Lorenz av Österrike-Este. Morbror Philippe är numera kung i Belgien och Amedeos morfars-mor var prinsessan Astrid av Sverige.

Amedeo

Bruden, Elisabetta (Lili) Maria Rosboch von Wolkenstein, är inte heller vem som helst. Hon är enda barn till italienska aristokrater.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

[smooth=id:1096; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]