Prins Amedeo har förlorat sin plats i tronföljden

amedeo-brollop-ste

Belgiens prins Amedeo blev av med sin sjätteplats till tronen när han gifte sig med italienskan Elisabetta Rosboch von Wolkenstein utan att fråga om lov.

Trouble in paradise. Förra året gifte sig prins Amedeo av Belgien med Elisabetta “Lili” Rosboch von Wolkenstein. Paret ingick ett vackert, kungligt äktenskap – i alla fall till en början. Under tisdagen avslöjade några spanska magasin, som Hola, att Amedeo nu förlorat sin plats i tronföljden på grund av sitt äktenskap med Lili. Detta eftersom prinsen inte begärde kungens godkännande inför bröllopet. Det ledde även till att Lili inte tilldelades titeln prinsessa och att prins Amedeo inte längre har en plats i tronföljden.

mathilde-philippe-ste

Kung Philippe och drottning Mathilde kom till bröllopet med sina barn.

The Times menar att Amedeo gjort detta helt frivilligt, han skulle enligt tidningen föredra att få ett helt vanligt liv utan allt för många kungliga plikter.

På Amedeos och Elisabettas stora dag närvarade både prinsessan Beatrice, kung Philippe och drottning Mathilde. Vigselceremonin (som nu verkar ha orsakat en del problem) beskrevs som ett sagobröllop.

amedeo-ste

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures

Minns bröllopet här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=PwqTbcp0-MQ