Prins Andrew gömmer sig för FBI – vägrar svara

Prins Andrew har lovat att hjälpa brottsbekämparna att utreda hans vän Jeffrey Epstein.Men när FBI hör av sig, har Andrew konsekvent vägrat att svara.

I november 2019 tvingades Elizabeth sparka sin egen son, prins Andrew, ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein.

I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer – och till slut fick Elizabeth nog.

– Drottningen kallade upp hertigen till Buckingham Palace för att delge honom sitt beslut, sa en kunglig källa till The Sun.

Prins Andrew vägrar hjälpa

Prins Andrew i intervjun med BBC.

Prins Andrew i en beryktad intervju med BBC.

FBI har också ett och annat otalt med Andrew. Utredningen av Jeffrey Epstein, som tog sitt liv i sin fängelsecell, fortsätter. FBI och åklagarmyndigheten i New York har försökt få prinsen att bidra med sitt vittnesmål.

Andrew har än så länge vägrat att ens svara på FBI:s meddelanden.

– I talande stund har prins Andrew inte hjälpt oss ett dugg, säger åklagaren Geoffrey Berman enligt BBC.

En kvinna vid namn Virginia Giuffre har tidigare trätt fram och berättat att Jeffrey Epstein använde henne som minderårig sexslav och förde henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just prins Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Sa att han skulle samarbeta

Andrew har själv sagt till BBC att han planerar att samarbeta med både polis och alla andra myndigheter som utreder Jeffrey Epstein.

Andrew har på senare tid fått närma sig det brittiska hovet igen. När drottningen besökte högmässan tidigare under januari var Andrew tillbaka vid mamma Elizabeths sida. Sky News rapporterar att Andrew dessutom följde drottningen och prins Philip på lunch på lunch efter att ha lämnat kyrkan.