Prins Andrew indragen i en sexskandal

andrew-ste

Drottning Elizabeths son prins Andrew är utpekad i en stor sexhärva uppnystad kring affärsmannen Jeffery Epstein. Prinsen har nu tvingats hem från semestern av drottning Elizabeth.

Den brittiske prinsen anklagas för att mellan åren 1999 och 2002 ha haft sexuellt umgänge med en då 17-årig flicka. Upprinnelsen är den stämning som just nu pågår mot Andrews vän Jeffrey Epstein. Han är redan dömd för inblandning i en prostitutionshärva men står nu åtalad för ytterligare övergrepp mot fyra kvinnor. En av kvinnorna hävdar att Epstein tvingat henne till sexuellt umgänge med den brittiske prinsen.

elizabeth-ste

Drottning Elizabeth kallade hem sin son från semestern.

Från brittiska hovet har redan ”förnekat med eftertryck”, samtidigt är det ovanligt att hovet över huvud taget kommenterar tabloidernas uppgifter. När det under söndagen publicerades fler uppgifter om sexskandalen fick Andrew avbryta sin skidsemester i lyxorten Verbier för att resa hem till England. Han ska nu har krismöte med sina advokater och rådgivare, skriver Daily Mail.

sarah-andrew-ste

Prinsen med sin exhustru Fergie och sin ena dotter.

I delstaten Florida där stämningen mot Jeffery Epstein lämnats in är den sexuella myndighetsåldern 18 år. Flera män är utpekade i samma stämning och en av dem säger till The Guardian att anklagelserna är falsarier för att kunna pressa Jeffrey Epstein på pengar.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures