Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Andrews försvar mot sexanklagelserna

19 nov, 2019, 09:31 
AvMalin Ny
Prins Andrew pekas ut i en stor sexskandal och har nu försvarat sig mot anklagelserna i en intervju med BBC - men får stark kritik.
Annons

Prins Andrew har minst sagt varit i hetluften den senaste tiden och blivit indragen i en stor sexhärva kring framlidne miljardären Jeffrey Epstein. Anklagelserna mot prins Andrew går tillbaka till den tid då han var vän med Epstein – en miljardär som anhölls i juli i år efter att ha åtalats för sexhandel med minderåriga i Florida och New York. I augusti hittades han död i häktet.

Hölls som sexslav

Virginia Giuffre, som är vittne i utredningen mot Jeffrey Epstein, har i förhör berättat att hon hölls som sexslav hos Epstein när hon var 17 år. Då ska prins Andrew ha varit en av många män som hon tvingats till att ha sex med. Prinsen har hela tiden nekat till anklagelserna, och pr-strategen Jason Stein rekryterades i september i syfte att rädda prinsens rykte efter de påstådda kontakterna.

Nu framlidne Jeffrey Epstein.
Nu framlidne Jeffrey Epstein.
Virginia Giuffre.
Virginia Giuffre.

Åt pizza med dottern

I dagarna intervjuades han av BBC där han bestämt nekade till det han anklagas för. I intervjun påstår han att han varit ute och ätit pizza med sin dotter då brottet ska ha begåtts. Han avfärdade också Virginia Giuffres beskrivning av gärningsmannen. I förhör beskrev hon nämligen mannen som svettig, och enligt prins Andrew kan han själv inte svettas.

Annons

– Det finns ett litet problem med svettningen, eftersom jag har en medicinsk åkomma som gör att jag inte kan svettas, säger kungligheten i intervjun.

Det var prinsen själv som insisterade på att ställa upp i intervjun och för två veckor sedan sade Jason Stein upp sig enligt The Times. Pr-strategen hade insisterat på att prinsen istället skulle hålla sig till intervjuer kring prinsens arbete med välgörenhet i tryckt media. Kriskonsulten Mark Borkowski tror inte att intervjun gynnade prins Andrew – snarare tvärtom.

– För studenter och pr-folk är det så här man inte ska göra. Det var som att se en man i kvicksand och tyvärr så tror jag inte att någon skulle ha kastat ut ett rep för att dra upp honom.

Foto: TT

Annons