Prins Andrews väninna erkänner - anställde minderårig

Skandalerna kring prins Andrew bara växer och växer och nu kommer ännu ett bakslag för prinsen.

Prins Andrew har som bekant befunnit sig i ett rejält blåsväder den senaste tiden – efter att ha pekats ut i sexskandalen kring den numera avlidne finansmannen Jeffrey Epstein, anklagelser som Andrew nekar till. Nyligen blev det officiellt att han lämnar offentligheten och alla sina kungliga uppdrag efter order från drottning Elizabeth. Ett beslut som kom efter den hårt kritiserade intervju i BBC som prinsen ställde upp i, där han försökte svära sig fri ifrån alla anklagelser.

– Efter de senaste dagarna står det klart för mig att omständigheterna kring min tidigare kontakt med Jeffrey Epstein har kommit att allvarligt störa min familjs viktiga arbete, sa han i ett uttalande då.

Prins Andrew i intervjun med BBC.

Prins Andrew i intervjun med BBC.

Väninnan erkänner

Nu kommer ännu ett bakslag för prinsen. Väninnan Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epsteins exflickvän, som anklagas för att ha tvingat den då 17-åriga Virginia Giuffre att ha sex med både Epstein och prins Andrew som en del i hennes arbete som massös, har i förhör erkänt att hon har anställt flickan som massös. Det framkommer av rättsliga dokument från 2017 som precis har släppts, enligt Daily Mail.

– Så hon var 17. När du är 17 får du vara en professionell massös. Det är inget opassande med att hon vid den tiden kom och gav massage, säger Ghislaine Maxwell i förhör enligt tidningen.

Förhöret gjordes då Virgina Giuffre stämde Ghislaine Maxwell för förtal efter att Maxwell anklagat Giuffre för att ljuga om att hon hållits som sexslav av Jeffrey Epstein. Virginia Giuffre hävdade då att Ghislaine Maxwell ska ha tvingat henne att ha sex med prins Andrew  vid tre tillfällen år 2001.  Stämningsförhandlingen slutade i förlikning.

Prins Andrew med Virginia Giuffre.

Prins Andrew med Virginia Giuffre och Ghislaine Maxwell.

Foto: TT