Prins Carl Philip går emot kungen med Sofia

prins carl philip prinsessan sofia
Prins Carl Philip är en kärleksfull far gentemot Alexander och Gabriel, precis som pappa kungen var mot honom. Men annars finns det inte så många likheter i deras föräldraskap. Prinsparet har valt en helt annan väg än kungaparet.
Annons

Prins Carl Philip brukar ofta kallas för en modern pappa, som alltid sätter Alexander och Gabriel i första rummet. Han och Sofia har gjort flera aktiva val i sitt föräldraskap, som skiljer sig från hur kungaparet agerade när de var småbarnsföräldrar. När prins Alexander var nyfödd var prinsparet till exempel tydliga med att de inte ville ta hjälp av en nanny. Carl Philip tog ett stort ansvar i hemmet och avbokade flera racinguppdrag för att vara med familjen.

Annons

Annons

– Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen, sa prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Den här typen av kunglig föräldraledigheten var det inte tal om på kungens och drottningens tid. Sedan är det förstås så skillnad eftersom kungen är Sveriges statschef men prins Carl Philip och prinsessan Sofia tillhör ändå kungafamiljen och fram till oktober förra året tillhörde de även det kungliga huset. Men trots det har paret varit sparsamma med de kungliga uppdragen under sönernas första år. De har prioriterat tid med barnen och gjort familjesemestrar, som vilken barnfamilj som helst. Allting för att slippa vara separerade. Både från varandra och från barnen.

prins carl philip liten
Kungaparet var och är två kärleksfulla föräldrar men det var en annan tid när de hade småbarn. Victoria, Carl Philip och Madeleine var sällan med under kungliga uppdrag. I dag försöker Carl Philip ta med sönerna så ofta det bara går.

Carl Philip och Sofia tar ofta med sig barnen

Även de gånger när Carl Philip och Sofia visar sig offentligt tar de gärna med sig barnen. När prinsen tävlade vid motorstadion Gelleråsen, förra sommaren, var Alexander och Gabriel med. De kramade om sin pappa efter racet och tågade runt i stövlar och med riskakor i händerna. Och när prinsen åkte Vasaloppet var det samma sak. Då fanns hela familjen vid mållinjen.

Annons

När Victoria, Carl Philip och Madeleine var små fotograferades de ofta med sina föräldrar men däremot följde de inte med på kungliga uppdrag, på ett så spontant sätt som Alexander och Gabriel.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Prins Carl Philip går emot kungen med Sofia”

 1. PernillaA skriver: 22 februari, 2020

  Det är väl bara barnbarnen som inte tillhör det kungliga huset; Carl Philip , Sofia och Madeleine är fortfarande en del an kungliga huset


 2. Gudrun Larsson skriver: 22 februari, 2020

  Jag undrar vem som ser till barnen när de är borta på kvällstid? Har de ingen nanny då?


 3. Monica skriver: 22 februari, 2020

  Det har gått inflation i titlar i kungahuset. Att Daniel har fått titeln prins känns rätt eftersom han gifte sig med kronprinsessan Victoria, men att Sofia ska tituleras prinsessa är helt fel. Att Madeleines man tackat nej till en prinstitel hedrar honom verkligen. Synd att Sofia inte hade lika mycket intelligens för att göra detsamma. Kungen har delat ut titlar alldeles för frikostigt.


  1. josefin skriver: 24 februari, 2020

   Monica, jag delar din uppfattning att det hedrar C O’N att han inte accepterade understöd utan valde att stà pà egna ben. Det hade varit snyggt om CP personligen “tagit hand om” S ekonomiskt (nàgra egna medel har hon ju inte, enligt de skattedeklarationer som publicerats), men CP+ S intelligens sa dem att ta det understöd som finns att fà. En del gör ju sà.


 4. Elna skriver: 23 februari, 2020

  Har inte kungen varit kärleksfull ? Carl-Philip och Sofia har inget jobb så de kan sköta om sina barn på heltid.


 5. Leo skriver: 24 februari, 2020

  Kungaparets o CP/S liv kan inte jämföras. Stor skillnad på ansvar/arbete. CP o S ”arbetar”när det är festligheter på gång.


 6. Daga skriver: 24 februari, 2020

  Monika vi får vara tacksamma att vi har dina intelligenta inlägg på sajten ändå!Du verkar vara välinsatt i kungens utdelning av frikostiga titlar som du uttrycker det samt känna kungligheterna väl eftersom du kan uttala dig så tvärsäkert om intelligensen.Daga.


 7. Desirée skriver: 24 februari, 2020

  Ingår prinsens racing i hans uppdrag som prins?


 8. Bettan skriver: 24 februari, 2020

  Allt som är roligt och festligt ingår i prins parets åtagande. 😊


 9. Mary skriver: 24 februari, 2020

  Monarkin är ett förlegat statsskick och hör hemma i historieböckerna.


  1. Anna skriver: 28 februari, 2020

   Håller med. Det är en dokusåpa som gör det överflödigt att titta på TV, det räcker att läsa artiklarna och vissa inlägg här.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons
Annons
Laddar