Prins Carl Philip besökte Stenhammar med sin pappa

Prins Carl Philip besökte Stenhammar med sin pappa
Annons

Prins Carl Philip och kungen har varit ute på Stenhammar
Prins Carl Philip och kungen har varit ute på Stenhammar

Prins Carl Philip var i dagarna ute på Stenhammars gods tillsammans med sin pappa kung Carl Gustaf. De deltog bägge på den så kallade Stenhammardagen som i år genomfördes för fjärde gången.

Dagen inleddes med ett tal av kungen som pratade om djuproduktionen och de forskningsprojekt som bedrivs på slottet. Sedan blev det lunch för alla inbjudna gäster och efter det inleddes en exkursion i Stenhammars beteshagar.

Annons
Prins Carl Philip och kung Carl Gustaf
Prins Carl Philip och kung Carl Gustaf

Säkert var det en extra spännande utflykt för prins Carl Philip som nyligen avslutade sina kurser i bland annat skogsbruk vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp.

– Det är kul att vara tillbaka, sa han.

Med ute på godset var också flera forskare från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, sammantaget var det ett åttiotal besökare från hela landet. Temat för i år var; Konsumenten, maten och landskapet.

– Under uppbyggnaden har jag försökt vara här så mycket som möjligt. Men ändå inte tillräckligt mycket kanske, berättade kung Carl Gustaf under talet.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

43 kommentarer till “Prins Carl Philip besökte Stenhammar med sin pappa”

 1. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Carl-Philip har gått en termin på lantbruksuniversitetet.. Verkar som han är färdig där nu. Vad hann han lära sig på en termin?
  Dom flesta som går där har innan dess gått en treårig utbildning på gymnasienivå i samma ämnen. Det har inte C-P gjort.
  Och hans kurskamrater har två och ett halvt år kvar.
  Jag ger nog inte så mycket för våra kungabarns utbildningar. Dom nosar lite här och lite där.
  C-P kan ingenting om lant- och skogsbruk efter det här. Tycker det är bortkastad tid.


 2. Martin skriver: 10 juni, 2009

  Njae det ar ju en orientering inom jord och skogsbruk som Prinsen har inhamtat som Demba mycket riktigt papekar. Att det skulle vara bortkastad tid kan ju inte vara ratt, i princip ar ingen utbildning bortkastad. Man kan ju studera pa egen hand dessutom. Men det vore bra om Prinsen anvande mer tid till jord/skogsbruksstudier.


 3. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Under den terminen som CP har gått på Alnarp har han nog inte varit där mer än kanske två -fyra veckor totalt, vad hinner han lära om jordbruk på den tiden dessutom har han ju inlärningssvårigheter så normalt borde han gått dubbelt så länge.


 4. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Martin.
  Det är det jag menar.
  Han kunde ha nytta av att fortsätta med studierna på Alnarp. Han har bara nosat lite på det hittills.


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 juni, 2009

  Martin.
  På Alnarp handlar det inte om orientering längre. Den ska man ha gjort för länge sen när man kommer dit. Alnarp är en högskola.


 6. Margarethasolsken skriver: 10 juni, 2009

  Det är bra Carl-Philip. Alnarp med Lantbruks och skogsstudier är verkligen en bra satsning.Alnarp är ju lantbruksuniversitet, gedigen kunskap alltså.Tevligt att läsa om Stenhammarsdagen.


 7. Margarethasolsken skriver: 10 juni, 2009

  PsTrevligt.ska det stå


 8. Martin skriver: 11 juni, 2009

  Demba jag ar utbildad inom lant -och skogsbruk och vet exakt vad Alnarp ar. Jag hoppas att Prinsen fortsatter pa Alnarp precis som du.


 9. LizettePrinsCarl-PhilipbesökteStenhammarmedsinpappa skriver: 11 juni, 2009

  Prinsen är intresserad av jordbruk och att bo ute på landet inte i storstad. Tror att han säljer egendomen han fick ärva inte långt från Skavsta och bosätter sig på Stenhammar gods i närheten av Flen.


 10. Martin skriver: 11 juni, 2009

  Hoppas Stenhammar finns kvar efter kriget…!!


 11. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 juni, 2009

  Hallå Martin.
  Är man dum om man inte fattar vilket krig du menar?


 12. Gun skriver: 11 juni, 2009

  Fattar inte heller vad Martin menar.
  Nu ska jag vara besserwisser igen: Stenhammar testamenterades till kungahuset (tror jag) för att få disponeras av en svensk prins som var hertig av Sörmland vilket inte Carl Philip är. Dåförtiden fanns det fler än en prins i landet. Annars finns det ett fint slott som nu ägs av kommunen i en värmländsk ort som säkert skulle passa prinsen att driva skogsbruk ifrån.


 13. Martin skriver: 12 juni, 2009

  Det kommande Svensk/Norska mot Ryssland kriget, som ryssarna planerar for fullt.


 14. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Martin!

  Nu drömmer du igen. Ryssarna var det modernt att vara rädd för på 80-talet, du har väl inte sovit sedan dess?


 15. Martin skriver: 12 juni, 2009

  Vanta far du se vem som har ratt Du eller jag…..Ryssland ar arvfienden sedan hundratals ar. Hur modernt det var pa 80-talet vet jag inte, men som svensk skall man alltid se upp med bjornen i ost…och vart sk forsvar ar skrattretande och det vet ryssarna. Europa ar vekt och det vet ryssarna.
  Obama ar vek och det vet ryssarna……De baltiska staterna lever standigt med hotet om rysk “revansch”, Finland lever i “symbios” Sverige/Norge blir nasta steg. Rusta nu!!


 16. NetaGu.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Gun.
  Vi skall nog inte underskatta den stora grannen i öst. Björnen sover inte.


 17. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Martin!

  Vår arvfiende sedan århundranden tillbaka är också Danmark och nu slog de oss i fotboll på nationaldagen, hua. Vad har Sverige som ryssarna vill ha? Kungahuset, eftersom vi är på en kunglig blogg? De har nog med problem utan oss. Oljan som visserligen snart är slut i Norge kanske hade frestat om det fanns mer. Obama är inte svag, där har du en man som både kan peka med hela handen och slå näven i bordet vid behov. I och för sig att jag ju inte tackat nej till Fru Clinton.


 18. NetaGu.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Gun.
  Den här frågan tar du lätt på, liksom många andra gör. Va trevligt vi skall ha när ryssen kommer. Hu!


 19. Martin skriver: 12 juni, 2009

  Sverige/Norge ar ett strategiskt steg som ger dominans i norr nar man gar vidare mot mellersta och sodra Europa. Ryssland planerar for varldsdominans under sken av att samarbeta. Patton hade raett, USA skulle tagit Moskva nar dom sist var har. Da hade vi sluppit den elandiga kommunismen. Men nog om detta njut av livet medan du kan….


 20. pax skriver: 12 juni, 2009

  Maggan du tycks inte riktigt veta vad du pratar om då du påstår att de som har inlärningsvårigheter skulle behöva dubbelt så mycket tid att lära sig. Skäms för sådana som du……


 21. Nordkvinne skriver: 12 juni, 2009

  Ti-hi. Sist jeg var i nærheten av Patton var i sommer, i den lille byen Avranches i Normandie. De var blant de første som ble befridd. Patton hadde glemt igjen tanksen sin på byens torg. Jeg og min mann hadde gått i turistfella på St Michel -klosterøya. Vi hadde ikke bestilt hotell noe sted, og det så ut som om det ikke var plass for oss i herberge noe sted. Til slutt fant vi Hotel Normandie, som ikke var pusset opp siden krigen. Vertskapet var noen gamle mennesker som også hadde overlevd krigen. I hotellets spisesal, til frokost dagen etter ble vi sittende ved siden av et fransk ektepar i samme alder som oss, litt over 50. Det kjørte en stor bil forbi, huset dirret, vindusrutene klirret. Jeg og den kvinnelige franske gjesten så på hverandre og lo.


 22. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Martin och Neta!

  Vi har lite olika resonemang när det gäller ryssarna. Självklart skulle jag reagera om det ni påstår ska hända händer. Men vi kan väl ändå vara överens om att det förhoppningsvis inte sker.

  trevlig kväll till er två nu snart ska jag ut på galej.


 23. NetaGu.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Gun, lite sent att reagera då. Ha det så trevligt ikväll.


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag skulle tro att ryssarnas nästa steg är att begära inträde i EU.


 25. Sven Dufva skriver: 12 juni, 2009

  1808-09 var det sista kriget mellan Sverige och Ryssland. Då var ryska trupper innanför Sveriges nuvarande gränser. I freden i Fredrikshamn (Finland) förlorade Sverige Finland som hade varit ockuperat av ryssar från 1808. År 1810 valdes Jean Bernadotte till Sveriges tronarvinge och han började sköta Sveriges utrikespolitik. Kungen (Karl XIII) förstod ingenting om utrikespolitik. Och år 1812 hade Bernadotte och Alexander I av Ryssland handlingar (i Åbo om jag minns rätt) och de var eniga om ömsesidig fredspolitik (de får kriga mot andra länder och monarker men inte sinsemellan). – och sedan dess det har varit fred mellan Sverige och Ryssland.


 26. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Sven Dufva.
  Det här är spännande. Jag har läst om den där pakten. Att Ryssland och Sverige inte får angripa varandra. Tror du den gäller fortfarande?
  Jag är lite ryskättling egentligen. Både min mormor och morfar och farmor och farfar var födda som ryska medborgare fast dom bodde i Finland. 1917 när Finland blev självständigt blev dom automatiskt finska medborgare.


 27. Sven Dufva skriver: 12 juni, 2009

  Demba.
  Jag lyssnade en rysk historiker på finska historiedagarna i Lahtis i februari och om jag förstod honom rätt (han talade lite svårt engelska), ryssarna respekterar pakten i stort sätt.


 28. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Sven Dufva.
  Då känns det ju som att vi kanske inte behöver vara rädda för den Ryska björnen längre.


 29. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Läs det här Martin.


 30. Nordkvinne skriver: 12 juni, 2009

  Demba
  Så spennende at du er russisk, på alle sider?! Det må være mye dramatikk i din slektshistorie! Jeg lo godt av Martin, som hadde noen fabelaktige teorier. Men jeg tror heller ikke på den russiske fare. Når russerne ser seg omkring i verden, så ser de at de er aller mest i slekt med Europa, tross alt. Det som blir problemet er oligarkene i forretningsverdenen. De har nok ikke hørt om prinsippet om lojalitet i kontraktsforhold (europeisk rett siden romerretten).


 31. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Nordkvinne.
  Det med min släkt är inte så konstigt.
  Jag är född i Finland och därmed är både mors och fars släkt därifrån.
  Finland tillhörde Ryssland fram till 1917 och alla som var födda tidigare var ryssar. Mina mor- och farföräldrar var födda allihop omkring 1910 alltså som ryska medborgare.
  Men det är ju faktiskt lite spännande.


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag är trött nu och ska lägga mig. Och du Martin….. du kan nog vara lugn. Ryssen kommer inte. Sov gott alla.


 33. signesigne skriver: 13 juni, 2009

  Jag undrar hur gammal Martin är? Han kanske fortfarande leker krig med sina tennsoldater och just nu ärf det krig mellan Norge-Sverige och Ryssland. Jag menar inte att det är fel att ha fantasin ocxh barnasinnet i behål, för det har jag själv,jag syr dockor och gör olika små pjäser och spelar för barn och jag är snart pensionär.Men att det på riktigt skulle bli krig tror jag inte på. Demba tycks ha koll på situationen och henne tror jag mer på än Martin.


 34. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Martin!

  Egentligen vill jag inte svara för jag tycker det är fel forum sedan verkar det som om du vill att det ska bli krig i Sverige för att “visa oss” som inte tror det.
  Försvaret var dåligt också som du säger under andra världskriget men vi har något som är ett större försvar än det rent militära NEUTRALITETEN. Den är mycket värd! Om ryssarna vill hämnas, varför på ett land som inte skadat dem? Vill de utöka sitt territorium går det givetvis söderut och till sina gamla allierade. Jag tror du mest hoppas på krig, Martin.


 35. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Martin.
  Är du en pensionerad officer?
  Jag tycker detta är fel forum för den här diskusionen. Och vi är heller inte längre neutrala sen vi gick med i EU. Konstigt att du inte påpekade det för Gun.
  Ingen krigshets på denna sida tack.


 36. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Okej Demba alliansfritt då eftersom det inte pågår något krig i vår omgivning just nu.


 37. Siw skriver: 15 juni, 2009

  Vad utländsk Carl-Philip ser ut! Han ser ut som en zigenare!


 38. signesigne skriver: 15 juni, 2009

  SIW Är det något fel på Zigenare? Det var en dum jämförelse. Silvia är från Brasilien och där är folk lite brunare än vi så både C-P och Viktoria har fått mycket av Silvias färg


 39. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Hjälp, det var mycket på en gång. Prinsen ser ut som en zigenare och har cerebral pares!!!!!!!!!!!!
  Ingen kallar prinsen för CP.
  Hans smeknamn inom den trängre kretsen är Fille.


 40. Helena M skriver: 15 juni, 2009

  Ojojojoj,,, Ryssen kommer och jag tillverkar foliehattar ifall utomjordiska monster anfaller,

  Fille klarar sig fint, tror att han kommer bosätta sig på landet i lugn och ro.


 41. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 16 juni, 2009

  Signe.
  Bry dig inte om Siw. Hon skriver elaka kommentarer på alla sidor här för att provocera. Och hon gör det med minst fyra olika alias. Hon eller han heter Siw, Ann, Hjalmar och Janne.
  Kanske fler. Men dom namnen har jag koll på i alla fall.


 42. Jenny skriver: 17 juni, 2009

  Neta; Nope, prinsen kallas för Lippie!


 43. NetaGu.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  OK. Jenny, jag vet, skrev fel bara. Visst är det Lippie, vet inte vad det andra kom ifrån.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar