Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip fyller 32 idag!

13 maj, 2011, 08:05 
Agneta Nisbeth
Annons

Som liten var prinsens mammas pojke. Men när han nu fyller 32 år, den 13 maj, är det istället Sofia Hellqvist, 26, för hela slanten.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist bor ihop på Slottsbacken och det lär inte dröja länge förrän deras förlovning eklateras. Det är med Sofia och nära vänner som prinsen nu firar sin födelsedag. Glöm något storslaget party, prinsen gillar inte att stå i centrum och står hellre bakom än framför kameran.

Annons

Resa runt om i världen

Prinsen har varit intresserad av fotografering sedan barnsben, men sedan han fick möjlighet att resa med naturfotografen Mattias Klum runt om i världen har intresset vuxit sig starkare. Roligast var att fota vilda djur på safari, men kul var också att övernatta i Borneos regnskogar med en nomadfamilj.

– Det var lite rough. Vi sov på klyvna slanor med bara en presenning som tak, säger han till tidningen King.

Motorintresserad

Förutom foto är prinsen också väldigt motorintresserad. Ju snabbare det går desto bättre. Han tävlingskör Porsche, gillar snabba vattensporter som Kitesurfing och har svischat fram i Vasaloppets spår. Han älskar att styrketräna och att designa saker. Men just nu får allt det roliga stå tillbaka för lantbruksstudierna vid Alnarp.

– Det tar all min tid och jag vet inte var jag står om fem år. Jag har vissa förhoppningar om framtiden, men det är inget jag vill prata om nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Anna Sköld

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Annons